X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Lanos] Kamerka samochodowa, a światło cofania

Autor Wiadomość
9ketjoW6

Auto: Lanos 1.6 16v
Imie: Wojtek
Wiek: 22
Dołączył: 22 Kwi 2016
Posty: 17
Wysłany: 2018-10-04, 11:22   [Lanos] Kamerka samochodowa, a światło cofania

Cześć. Zakupiłem sobie kamerkę w lusterku z dodatkową kamerką cofania montowaną przy rejerstracji. otóż wszystko ładnie pięknie, przymocowałem kamerkę tak jak było pokazane i wlutowałem się kabelkiem w dodatni kabel od żarówki wstecznego, jak sugerował to producent. Problem pojawił się mianowicie w tym, że gdy podłączam wtyczkę od kamerki wstecznego do lusterka, diody na tylnej kamerce cały czas świecą i na ekranie mam non stop podgląd tyłu, a powinno tak być tylko wtedy gdy wrzucam bieg wsteczny. Tak w skrócie wygląda to tak, jakbym miał cały czas wrzucony bieg wsteczny. Ktoś ma pomysł co może być przyczyną ? Z góry dzięki za pomoc ;)
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
jack200

Auto: Lanos 1.5 8V
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Mar 2016
Posty: 119
Wysłany: 2018-10-04, 12:19   

Jak podłączyłeś wszystko tak jak napisałeś to pewnie to wina kamery(może trzeba przestawić coś w ustawieniach) lub nie odbija wyłącznik wstecznego ale wtedy paliło by się światło wsteczne.
A co to za kamerka?
 
 
Zielony


Auto: Lanos SE 1.5 8V 86 KM LPG
Imie: Wojtek
Pomógł: 32 razy
Wiek: 37
Dołączył: 27 Lut 2011
Posty: 3029
Skąd: WPN/SR
Wysłany: 2018-10-04, 13:24   

Tak jak mówi jack200,
jack200 napisał/a:
(może trzeba przestawić coś w ustawieniach) lub nie odbija wyłącznik wstecznego ale wtedy paliło by się światło wsteczne.
na urlopie robiliśmy kamerkę taką jak ty i musieliśmy szukać w ustawieniach podział kamer na lusterku bo jest możliwość przedniej kamery na całym lusterku, tył cały lub podzielone na pół.



Nie spać, zwiedzać, zapier....
 
 
9ketjoW6

Auto: Lanos 1.6 16v
Imie: Wojtek
Wiek: 22
Dołączył: 22 Kwi 2016
Posty: 17
Wysłany: 2018-10-05, 11:22   

ze wstecznym jest wszystko okej. podejrzewam, że wina kamerki. bo gdy tylna kamerka jest odłączona jest wszystko okej, a gdy ją podpinam to przerzuca obraz na tył i nic nie działa na kamerce, żaden guzik. jest tryb jakbym wrzucił wsteczny - odepnę tył i jest wszystko okej. wiem, że jest taki podział na tył, na przód lub przód + tył, ale w ustawieniach kamery nic takiego nie mam, w funkcjach jest napisane, że ma ten podział. kurcze nie mam już pomysłu.
kamerka taka:
https://allegro.pl/rejestrator-kamera-cofania-lusterko-full-hd-g900-i7410511395.html?snapshot=MjAxOC0xMC0wMlQwODoxMzowNy44OTlaO2J1eWVyOzE0ODk0NGNiNDkwNWJiYjA0ZTRlYWEyZmUyNmViYTc4MWNmMzFhZTBmZDUyOWMwYmU1ZDExMjFmOGU3M2RlNjA%3D
 
 
pablo183

Auto: LANOS
Imie: Paweł
Pomógł: 1 raz
Wiek: 35
Dołączył: 16 Paź 2012
Posty: 178
Skąd: Białystok
Wysłany: 2018-10-05, 22:16   

9ketjoW6 napisał/a:
wlutowałem się kabelkiem w dodatni kabel od żarówki wstecznego, jak sugerował to producent

Czy na pewno dobrze się wlutowałeś? Jak wyłączysz światła dalej jest tak samo?
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
9ketjoW6

Auto: Lanos 1.6 16v
Imie: Wojtek
Wiek: 22
Dołączył: 22 Kwi 2016
Posty: 17
Wysłany: 2018-10-06, 14:07   

tak, na pewno dobrze. jest tak cały czas. gdy podpinam wtyczkę od tylnej kamerki to zachowuje się jakbym miał wrzucony wsteczny.
 
 
rgre

Imie: Roman
Pomógł: 747 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7540
Skąd: w-wa
Wysłany: 2018-10-07, 08:26   

9ketjoW6 napisał/a:
wlutowałem się kabelkiem w dodatni kabel od żarówki wstecznego, jak sugerował to producent. Problem pojawił się mianowicie w tym, że gdy podłączam wtyczkę od kamerki wstecznego do lusterka, diody na tylnej kamerce cały czas świecą i na ekranie mam non stop podgląd tyłu, a powinno tak być tylko wtedy gdy wrzucam bieg wsteczny. Tak w skrócie wygląda to tak, jakbym miał cały czas wrzucony bieg wsteczny.

no i tak ma być :g?upkowaty: wlutowałeś się w "dodatni kabel od żarówki wstecznego" zgodnie z sugestią, a tu zonk... :szok: nosz kurczę... nie spojrzałem, nie sprawdziłem GDZIE zaproponowali się wlutować ??
"dodatni kabel od żarówki wstecznego" jest cały czas zasilany plusem po stacyjce, włącznik wstecznego podaje żarówkom MASĘ.
nie zadziała włączanie plusem, bo w lanosie nie włącza się plusem wstecznego ?
 
 
Mawerix
Grupa Podkarpacka


Auto: Mułek C20NE, Zafira Z19DT
Pomógł: 697 razy
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 11078
Skąd: Zabierzów [KRA]
Wysłany: 2018-10-07, 09:21   

Do zasilania kamerki trzeba użyć przekaźnika, +12V na żarówkę wstecznego jest podawane po włączeniu zapłonu więc kamerka od razu pokazuje obraz, sterowanie światłem wstecznym jest przez masę.



Jak można zabierać się za grzebanie w kabelkach bez probnika napięcia :omg:




 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt