X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Lanos] Tylne lampy sedan, jest jeden rodzaj?

Autor Wiadomość
oley86

Auto: Lanos 1.6 16V SX
Wiek: 34
Dołączył: 22 Mar 2019
Posty: 16
Wysłany: 2019-04-29, 14:07   [Lanos] Tylne lampy sedan, jest jeden rodzaj?

Witam wszystkich,
przewertowałem chyba z 1000 stron.... i dalej nie wiem.
Czy w Lanosach w wersji sedan występowały dwa rodzaje lamp? Czy był jakiś ich lift czy coś?
A dokładnie czy występowały lampy lekko przydymione? Czy to kwestia ich "zużycia"?
W moim gruzie zewnętrzna lewa lampa jest ciut ciemniejsza przez co różni się ilość światła które z niej wypływa, na początku myślałem że to kwestia jakiś strat na kablach etc. ale poczyściłem kostki itp. - na obu stronach równiutkie 12.0V - tak więc żeby zniwelować różnicę pojawił się pomysł by zastąpić je LED (P5/21W) bo raczej działają zero-jedynkowo czyli albo świecą, albo nie... ale skoro napięcie jest identyczne to nic to nie da... czyli zostaje poszukiwanie lampy?

https://zapodaj.net/973bbedfe47fc.jpg.html
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Mawerix
Grupa Podkarpacka


Auto: Mułek C20NE, Zafira Z19DT
Pomógł: 701 razy
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 11099
Skąd: Zabierzów [KRA]
Wysłany: 2019-05-01, 13:04   

oley86 napisał/a:
A dokładnie czy występowały lampy lekko przydymione? Czy to kwestia ich "zużycia"?


Były takie w wersji PLUS ale w twoim przypadku to ząb czasu i zabrudzenie.




 
 
 
oley86

Auto: Lanos 1.6 16V SX
Wiek: 34
Dołączył: 22 Mar 2019
Posty: 16
Wysłany: 2019-05-01, 18:39   

Dziwne że tylko jedna z czterech... to nasuwa tylko jedno... "nasi już tu byli" :anioł:
 
 
oley86

Auto: Lanos 1.6 16V SX
Wiek: 34
Dołączył: 22 Mar 2019
Posty: 16
Wysłany: 2019-05-13, 15:03   

Myślę że można zamknąć temat.
20 zł i pierwszy lepszy złomowiec. Lampa wymieniona - wszystkie świecą tak samo.
Problem rozwiązany.
 
 
Podobne tematy
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt