X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Leganza] przeciągnięcie kabli do drzwi.

Autor Wiadomość
Daw212

Imie: Dawid
Wiek: 28
Dołączył: 19 Maj 2019
Posty: 7
Skąd: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 2019-08-05, 17:38   [Leganza] przeciągnięcie kabli do drzwi.

Witajcie, mam duży problem przy przeciąganiu kabli do drzwi. Jak wymontować tą przelotkę przez którą idą kable? Wiem że trzeba tam wywiercić dziurę w plastiku ale nie idzie tego wymontować, dojście jest bardzo kiepskie. W drzwiach kierowcy sobie poradziłem bo dostrzegłem że jeden kabel był dokładny i ktoś już prędzej tam wywiercił dziurkę i jakoś się udało przetknąć kable. Jak wymontować schwoek po stronie pasażera, 3 śrubki odkręcone na dole 2 a schowek dalej coś trzyma.
Mam zestaw odseparowany autotec a6.2cs, syczki w miejscu fabrycznym. w podszybiu, wystarczy je tam położyć i przysłonić maskownicą? Ogólnie te głośniki chcę potem zasilić wzmacniaczem który będzie w bagażniku.. tak więc nie muszę ich podłączać pod kostkę iso tylko już bezpośrednio pod wzmacniacz? :D . Da się upchać 2 przewody 10mm i 25mm progiem?
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX | Leon
Imie: Adam
Pomógł: 100 razy
Wiek: 32
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1865
Skąd: Łódź
Wysłany: 2019-08-06, 10:29   

jeśli chodzi o drzwi to może tutaj coś znajdziesz http://daewooforum.pl/temat34106.html

tak kable głośnikowe wyprowadź sobie od razu pod wzmacniacz

dlaczego dwa przewody 10mm i 25mm?
Nie rozumiem, jeśli chcesz puścić zasilanie z akumulatora to kable muszą mieć taki sam przekrój bo płynie nimi taki sam prąd.



Hardcore Till I Die ^^
 
 
 
Daw212

Imie: Dawid
Wiek: 28
Dołączył: 19 Maj 2019
Posty: 7
Skąd: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 2019-08-07, 19:43   

Przeczytałem tamten temat, o Leganzie nie wiele tam pisze. Chciałem 2 wzmacniacze jeden na przód alpine 3554, i drugi wzmacniacz impulse sd-600 na subwoofer 300rms dlatego 25mm, ale jeśli w progu nie zmieści się 25mm to będę musiał pozostać przy sam alpine 3554 i do niego podłączyć przód i mniejszy subwoofer 150w. Drzwi wytłumiłem ale jak na razie nie zasłaniałem otworów technologicznych.
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX | Leon
Imie: Adam
Pomógł: 100 razy
Wiek: 32
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1865
Skąd: Łódź
Wysłany: 2019-08-08, 09:35   

Daw212 trzeba było od razu pisać że chcesz dwa piecyki, możesz dać jeden grubszy kabel z aku do bagażnika 30/35mm i założyć rozetę a od rozety rozprowadzić na piecyki. Albo możesz zrobić po swojemu na dwa kable, kwestia tylko co będzie łatwiej układać.

Najprościej będzie odgiąć dywan z podłogi i podejrzeć.
Ale skoro w tico dało radę pociągnąć progiem plusa i minusa 25mm to wątpię że w leganzie się nie da. Do dwóch piecyków miałem dwie rozety, a z rozet rozprowadzone do piecyków.



Hardcore Till I Die ^^
 
 
 
Daw212

Imie: Dawid
Wiek: 28
Dołączył: 19 Maj 2019
Posty: 7
Skąd: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 2019-09-19, 20:13   

Po wielu dniach rozmyślań jak i czy się da tą przelotkę wyciągnąć.. wyciągnąłem ją :D od wewnątrz już się brałem za demontaż schowka i deski ale obyło się. W leganzie ta przelotka od wewnątrz jest zabudowana wykładziną plastikami i jakimiś wtyczkami.. jak jedną przy drzwiach odpiąłem to rozrusznik w ogóle nie kręcił :szok: wracając do tematu tą przelotkę można wyjąć tylko od zewnątrz. od góry, boku i dołu są takie małe zaczepy które należy nacisnąć dość małym płaskim śrubokrętem, jeśli z jednej strony się odczepi zaczep trzyma z drugiej strony. Trzeba bardziej lub mniej otwierać drzwi bo zmienia się dostęp do tej przejściówki. Da się ją kawałek wyjąć i obrócić i wtedy można przewiercić.

Pierwsze słyszę o rozetach, wydaje się że 2 kable przetknąć jest prościej, poza tym 10mm już mam, mógłbym tylko dokupić 25mm. Tylko jest mały problem bo nie ma otworów którędy można puścić 2 kable zasilające lub 1 gruby przewód z aku do kabiny i chyba zostanę przy 10mm. wzmacniacz alpine 2x45 1x150w rms w mostku zasili przód i 8 inch subwoofer.

Przewody sygnałowe RCA puściłem drugim progiem i poszło łatwo :) wcześniej cały dzień się męczyłem aby je puścić(ukryć) środkowym tunelem i bez rezultatu.
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt