X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Lanos] Kabel + Tuba

Autor Wiadomość
Martwiczek

Dołączył: 25 Lut 2020
Posty: 13
Wysłany: 2020-02-25, 20:21   [Lanos] Kabel + Tuba

Siemka :stop: dzisiaj kupiłem tube bass do latynosa i głośniki na przód, nie było problemu z założeniem głośników, natomiast jeśli chodzi o tubę to mam pewien problem... Puściłem plusa z bagażnika pod siedzeniami środkiem elegancko, potem tam przez ręcznego i biegi i wypuściłem koło gniazdka zapalniczki. Problem polega w tym że nie wiem jak przerzucić go teraz ze środka pod maskę, żeby podpiąć sie pod zasilacz, patrze z latarką przez 15 min w okolicach pedałów itp z drugiej strony również i nie widzę żadnego prześwitu przez który miałbym go puścić. Ktoś pomoże? Nadkole mam rozkręcać czy jak? Pozdrawiam
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 181 razy
Wiek: 37
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 22085
Skąd: WT
Wysłany: 2020-02-26, 09:06   

Możesz wykorzystać zaślepione otwory w nadkolu albo z otworu, którym poprowadzone są przewody wiązki silnikowej (z prawej strony auta - pasażera strona).




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
Martwiczek

Dołączył: 25 Lut 2020
Posty: 13
Wysłany: 2020-02-27, 16:33   

Podpiąłem + do aku, czincze 2 do radia, następnie już w tubie poprowadziłem krótki drucik z + do REM i pod to połączenie podpiąłem kabel +, uziemienie do jakiegoś metalowego elementu w bagażniku i oczywiście 2 czincze druga strona do tuby, tuba świeci się a nie gra... zielony w tym jestem już sily nie mam... o co może chodzić coś źle?? Wywala mi błąd z dodaniem rysunku jak to wygląda wiec przesyłam link do imgura: https://imgur.com/a/mTI28VM Pozdrawiam
 
 
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 181 razy
Wiek: 37
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 22085
Skąd: WT
Wysłany: 2020-02-27, 17:03   

Możesz mi powiedzieć czemu REM i + to u Ciebie jeden przewód?
Tak było w instrukcji od tuby?




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
Martwiczek

Dołączył: 25 Lut 2020
Posty: 13
Wysłany: 2020-02-27, 17:09   

Gdy podpinałem + do + i rem do rem to tuba w ogóle nie odpalała, szperałem po necie i wyczytałem żeby spróbować takiej konfiguracji żeby wziąć kawałek jakiegoś przewodu i połączyć rem z +(na tubie) i pod to kabel +, tuba odpaliła z tym że nie gra... instrukcji nie było niestety w zestawie, jakby była to bym raczej nie pisał o pomoc bo czytanie mnie nie boli jak co poniektórych haha ;) :D

Aktualnie to wygląda u mnie tak + z aku podłączony do + na tubie (znaczy do tego plusa polączonego z RMT tak jak zamieściłem na zdj powyżej), minus z tuby podłączony do uziemienia, 2 cinche (pomiędzy nimi jest cieniutki kabelek RMT), cinche mam wpięte w radio i do tuby, RMT wisi z jednej i z drugiej strony nie podpięty do niczego, tak dla rozjaśnienia sytuacji...
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX | Leon
Imie: Adam
Pomógł: 100 razy
Wiek: 33
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1873
Skąd: Łódź
Wysłany: 2020-02-28, 13:19   

Martwiczek nie wiem tak gdybam, ale remote nie zadziała jak nie odpalisz w radiu.



Hardcore Till I Die ^^
 
 
 
Martwiczek

Dołączył: 25 Lut 2020
Posty: 13
Wysłany: 2020-02-28, 15:24   

Dobra zrobiłem od nowa...
wyciągnąłem ten drucik łączący na tubie + z Rem, podlączyłem rem do radia do niebiesko białego kabelka i oczywiście do tuby, + z aku do tuby, uziemienie do uziemienia i cinche z jednej i z drugiej strony. TUBA ODPALA Z URUCHOMIENIEM RADIA czyli tak jak miało być z tym że nadal nie gra, przełączałem tam na tubie jakieś suwaki podgłaśniałem itp i nic

schemat: https://imgur.com/a/0cxCH2Z
 
 
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 181 razy
Wiek: 37
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 22085
Skąd: WT
Wysłany: 2020-02-28, 17:06   

W radiu masz aktywne/włączone wyjście RCA?
Tuba jest nowa sprawna?
Sprawdzałeś to?

Może koniec końców powiesz co to za cuda podłączasz i będzie można poczytać jakieś instrukcje...




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
Martwiczek

Dołączył: 25 Lut 2020
Posty: 13
Wysłany: 2020-02-28, 18:09   

Radio: JVC KD X30
Tuba: https://allegro.pl/oferta/aktywna-tuba-basowa-subwoofer-skrzynia-30cm-12-7919778980?utm_source=notification&utm_medium=PLemail_tracking_number_added&utm_campaign=tracking-numbers-notifications&snapshot=MjAyMC0wMi0yMVQyMjozOTozMC45NDlaO2J1eWVyOzM4ZWJmMjgwYTNmNWRhZjE1NGYxZmFlMDg4ODY2ZTM3YTBkZWQyNWVmM2M3NWE4MjRiOTY5MjA5M2U2Y2UxNTU%3D

Tak wiem Voice Kraft to szit ale odkupiłem ją nowiutką od kolegi za 150(nietrafiony prezent, nie odpakowana z folli, kable w woreczkach zwinięte i ogólnie nówka)
Byłem szperałem w radiu wszedłem w menu i audio, jedyna opcja która miała coś z tym wspólnego to L/O mode czy coś takiego... zmieniałem na SUB.W nie działało i potem na REAR (czy coś takiego) i również to samo, nie widze tam jakiejkolwiek bezpośredniej opcji typu enable RCA lub coś w tym stylu, w instrukcji również.Dodam że autko kupiłem z tydzień temu i z tyłu w bagażniku na podkładce są zamontowane jakieś głośniki, może je odłączyć? ale wątpie bo są daewoo więc chyba fabryczne.
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX | Leon
Imie: Adam
Pomógł: 100 razy
Wiek: 33
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1873
Skąd: Łódź
Wysłany: 2020-03-01, 00:16   

Martwiczek zgodnie z instrukcją https://www.instrukcjaobs...instrukcja?p=12
subwoofer zadziała jak "L/O" ustawisz na SUB.W
wtedy po przytrzymaniu easy equalizer można ustawić poziom SUB.W

I jeszcze na stronie 14 jest napisane to samo czyli że "L/O" ustawić na SUB.W ale potem jeszcze "SUB.W" ustawić na [ON]

Nie wiem czy wyjaśniłem to zrozumiale.



Hardcore Till I Die ^^
 
 
 
Martwiczek

Dołączył: 25 Lut 2020
Posty: 13
Wysłany: 2020-03-01, 00:23   

Ogólnie dużo sie zmieniło od wczoraj, wszystko już wiem to oczym piszesz, sprawdzałem dużo rzeczy i wyszło na to że mam zepsute wejście RCA w tubie albo wadliwe cinche... jutro podepne zestaw do auta kolegi i będę wiedział co dokładnie nie gra...
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt