X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Lanos] Lanos 1.6 nie odpala za pierwszym razem

Autor Wiadomość
michalskand

Auto: -
Dołączył: 01 Maj 2012
Posty: 3
Wysłany: 2021-06-27, 09:26   [Lanos] Lanos 1.6 nie odpala za pierwszym razem

Cześć! Mam problem z moim Lanosem (1.6 sama benzyna) - ostatnie coraz częściej nie odpala za pierwszym kręceniem. Nie ma różnicy, jak długo się kręci. Za drugim-trzecim razem odpala z pół obrotu i nie ma żadnych objawów dławienia czy nierównej pracy. Dzieje się tak zarówno na ciepłym jak i zimnym silniku. Czasem zimny odpala od strzała, a czasem chwilę po zgaszeniu muszę próbować 3 razy. Czemu się przyjrzeć?
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
mifcia
Moderator
M


Auto: Był Mateo, był Miciu jest Luna
Imie: Magda
Pomogła: 48 razy
Wiek: 34
Dołączyła: 23 Sty 2010
Posty: 2365
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-06-28, 20:25   

michalskand, na przyszłość zwróć uwagę na to gdzie zakładasz temat. Przeniosłam
Ponadto uzupełnij tag

Brak Tagu! Kliknij tutaj aby dowiedzieć się jak go uzpełnić.



Statystycznie rzecz biorąc, zdanie: "Ależ on jest wielki!" słyszy najczęściej pająk :-D
 
 
TomiByd

Imie: Tomasz
Dołączył: 30 Maj 2021
Posty: 2
Wysłany: 2021-07-04, 01:55   

Zanim zaczniesz kręcić rozrusznikiem, spróbuj dwa , trzy razy przełączyć stacyjkę na zapłon, tak by pompa paliwa włączyła się na chwilę. Jeśli będzie odpalał to problem może być w regulatorze ciśnienia paliwa - takim grzybku przy listwie wtryskowej.
 
 
autominus


Auto: Nexia
Pomógł: 4 razy
Wiek: 35
Dołączył: 04 Kwi 2014
Posty: 126
Wysłany: 2021-07-04, 22:04   

Pompa paliwa ma jeszcze zawór zwrotny i on może być w niej uszkodzony.
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt