Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.
W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.
Wysłany: 2009-02-16, 14:00 [Lanos] Problem z centralnym zamkiem
Witam! Od jakiegoś czasu otwierając auto kluczykiem centralny zamek dziwnie się zachowuje tzn. otwiera wszystkie drzwi... jednak po dłuższej chwili zaczyna dziwnie coś tyrkać po stronie pasażera (przód) dzwięk dochodzi jak by z drzwi może z pod schowka...trudno mi go zidentyfikować... w momencie kiedy tak sobie tyrka nie da się zamknąć drzwi od strony pasażera...natomiast jeżeli zamknę je od strony kierowcy wtedy działa centralny zamek i wszystkie drzwi są zamknięte. Po ponownym otwarciu zaczyna znowu tyrkać... trwa to z 60 sekund po czym spokój aż do nastepnego zamknięcia i otwarcia drzwi... Dziś jednak zauważyłem,że tyrkanie ucichło...natomiast przekręcając kluczyk w drzwiach otwierają mi się tylko drzwi kierowcy , reszta nie działa za to kiedy po otwieram je ręcznie i wychodząc z samochodu przekręce kluczyk w drzwiach kierowcy wszystkie drzwi zamykaja się bez problemu tak jak by centralny zamek dziala bez zarzutu... Czemu niestety dziala to tylko przy zamykaniu a nie działa przy otwieraniu... Ktoś się już z tym spotkał
To jest ASO w Łodzi - "ROLMASZ". Na fakturze wypisali mi tak: sterownik centr. zamka 70 zł, robocizna 70 zł. Gdy zapytałem się dlaczego tak dużo za robociznę, to mi powiedzieli, że szukając usterki musieli też sprawdzić siłowniki w drzwiach.