Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.
W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.
Moje poprzednie autko - Espero poszło w odstawkę i znalazło nowego nabywcę. Teraz jest Lanos, który od zawsze był w rodzinie. Jedyne co zmieniłem to kołpaki bo nie mogłem zdzierżyć tych poprzednich a felgi niestety finansowo muszą poczekać...
żeby nie było :
Marka / Model - Daewoo Lanos 1.6 SX
Pojemność silnika - 1598cc
Liczba koni - 106
Rocznik - 1998
Modyfikacje (jeżeli są) - nie nazwałbym tego modyfikacjami
Plany - jeśli finanse pozwolą, to i plany powstaną
Macie jakieś pomysły co do poprawek, zmian małym kosztem tj. własnymi siłami? Na pewno zainwestuje w jakieś radyjko mp3, bo póki co jest kaseciak Daewoo no i głośniki trzeba będzie wymienić.. Chciałbym zmienić podświetlenie zegarów jak i deski rozdzielczej na jakiś spójny kolor, myślałem o lekkim fiolecie, żeby pasowało do nadwozia... i założyć podświetlenie w schowku póki co takie rzeczy drobne a będą cieszyć.
hmm lista rzeczy, który chciałbym zmienić jest dość duża, ale potrzebne są środki żeby zaszaleć, choć bardziej wewnątrz i w detalach a nie żadne body-kity czy coś Uważam, że Lanos powinien zostać Lanosem i robić z Daewoo Maserati czy Mercedesa to przesada i nie jest to jego przeznaczenie
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez Kwariusz 2009-08-24, 12:51, w całości zmieniany 1 raz
Linker #1 Reklama
Auto: brak
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.
cardisoma Grupa Dolnośląska Lanos in progress
Auto: Lanos 2.0
Imie: Paweł
Wiek: 33 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 7190 Skąd: Rejowiec Fabryczny
Wysłany: 2009-05-30, 22:46
Kwariusz napisał/a:
hmm lista rzeczy, który chciałbym zmienić jest dość duża, ale potrzebne są środki żeby zaszaleć, choć bardziej wewnątrz i w detalach a nie żadne body-kity czy coś
widze identyczne podejscie jak u mnie...
pokaz fotki wnętrza
Zrobię za jakiś czas, ale nie ma się czym chwalić, szaro i raczej nieciekawie, kierownice dobrze byłoby wymienić (jest ta bez airbaga) która nie powala projektem chociaż w prowadzeniu oceniam że spisuje się dość dobrze
a kierownica du w proawdzeniu nie spisuje sie dobrze, za bardzo sie slizga i jest za duza
chłopak dobrze pisze polać mu
ale że wersja SX i jaśka nie ma??
Linker #2 Reklama
Auto: brak
Szym Poprawia fabryke? :)
Auto: Lanos sedan 1.6, LPG powered :)
Imie: Szymon
Wysłany: 2009-05-31, 09:55 Re: Kwariusz
Kwariusz napisał/a:
Macie jakieś pomysły co do poprawek, zmian małym kosztem tj. własnymi siłami?
Własnymi siłami lub małymi kosztami to można pomalować wkłady lamp przednich na czarno, przyciemnić tylne, zakupić białe lub dymione boczne kierunki, zrobić oryginalny grill z siatką lub kupić ramkę grilla z allegro i wstawić siatkę.... Wszystko zależy od tego, co Ci się podoba, bo jak wiadomo każdy ma inne gusta
Miałem na myśli, że w moim przekonaniu akurat w Lanosie nie popieram ostrych modyfikacji, jakieś płomienie i spoilery wszędzie. Bardziej na tym czego brakuje dla kierowcy, foteli też możnaby poszukać innych, które podpierałyby by bardziej, fabryczne są bardzo płytkie. A zaszaleć to np. przy wymianie amorów, utwardzić auto bo mocno się buja, ale to też nic pilnego.
Miałem na myśli dużo drobnych modyfikacji, żeby ulepszyć fabrykę ale niekoniecznie zmieniać całość, o
a z kołpaków jestem dumny ładniejszych niż te nie widziałem nigdzie, ale wiadomo że kołpak ma się nijak do alufelgi.
Powitać .Jak nie chcesz to, nie musisz bardzo ingerować w swojego lanosika. Popatrz na moje fotki autka. Cala praca wykonana jest prze zemnie i nie pochłonęła tak dużych kosztów. Na wszystkie modyfikacje zewnętrzne i wewnętrzne wydałem ok 1000 zł oczywiście nie od razu, stopniowo i etapami. A wszystkie inspiracje zaczerpnąłem z tego oto FORUM DAEWOO. Więc do dzieła kolego. Pozdrowionka.
pinczerb --> dzięki za wiadomość, czuję się zainspirowany! a czarne boczki + obicia wyglądają fantastycznie !! podnoszą klasę auta o conajmniej jedną do góry Lampki również - to jest właśnie to Teraz u mnie brak czasu --> sesja, ale w wakacje zacznie się dłubanie
kamilgum -> w sumie to sorry, że nie podałem wszystkich danych na górze, dopiero później zajarzyłem obowiązujący "formularz wstępny" przejechane ma ciut ponad 81 tys. no i stan techniczny po prostu cud malina
a co do SX to niestety ale z jednej strony S odpadło kiedyś i nie ma a X mi odpadło podczas mycia nie tak dawno temu... generalnie potrzebuje dokupić literkę S i przykleić póki co mam z jednej strony oznaczenie SX
Pozdrawiam
cardisoma Grupa Dolnośląska Lanos in progress
Auto: Lanos 2.0
Wiek: 33 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 7190 Skąd: Rejowiec Fabryczny
Wysłany: 2009-05-31, 22:34
Kwariusz napisał/a:
podnoszą klasę auta o conajmniej jedną do góry
zgadzam sie, ale tylko jak są dobrze zrobione... z takimi zmarszczkami, zrobione byle jak obnizają klase auta, zamiast ją podwyzszać...
Auto: Daewoo Lanos GTi
Wysłany: 2009-06-03, 09:33
Kwariusz,
Lampy na czarno, grill na jakiś siatex i zdjęcie emblematów, nie koniecznie kapusty gdyż są one na dziurkach więc wymagałyby większej roboty aczkolwiek do zrobienia.
Furacz fajny, kolor przedni.
Do tego jakaś felga by się przydała co także możesz własnoręcznie założyć
tuner Grupa Podlaska Tuner
Auto: Seat Ibiza V
Imie: Dima
Wiek: 44 Dołączył: 21 Maj 2009 Posty: 3604 Skąd: Białystok
Poprawki jeszcze czekają ale jest okres wakacyjny więc będę się brał powoli
Wrzuce foty bo pokazałem się swoim DU na torze w Kielcach na szkoleniu SJS. Mniemam że nieczęsto widuje się Lanosa na takim obiekcie, więc wrzucam fotki. Moim zdaniem Lani wypadł na nich wyjątkowo korzystnie
i pomimo że śmiga na kołpakach to nie sądzę, by na tych zdjęciach źle wyglądały
DoLeCk Administrator PanoramiX
Auto: Daewoo Lanos GTi
Wysłany: 2009-07-20, 19:54
Wyszedł bardzo fajnie.
Na 2 zdjęciu wyglądał jak by stał w miejscu a drugi go gonił