X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

POMOC dla kolegi Mawerix!

Proszę choć zapoznajcie się z tematem aby wesprzeć kolegę jak tylko możemy!!!

POMOC

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO

[Lanos] Kwariusz

Autor Wiadomość
Kwariusz
Driver

Auto: Daewoo Lanos 1.6
Imie: Kamil
Wysłany: 2009-05-30, 22:43   [Lanos] Kwariusz

Witam,

Moje poprzednie autko - Espero poszło w odstawkę i znalazło nowego nabywcę. Teraz jest Lanos, który od zawsze był w rodzinie. Jedyne co zmieniłem to kołpaki :P bo nie mogłem zdzierżyć tych poprzednich a felgi niestety finansowo muszą poczekać...

żeby nie było :) :
Marka / Model - Daewoo Lanos 1.6 SX
Pojemność silnika - 1598cc
Liczba koni - 106
Rocznik - 1998

Modyfikacje (jeżeli są) - nie nazwałbym tego modyfikacjami :)
Plany - jeśli finanse pozwolą, to i plany powstaną :)

Macie jakieś pomysły co do poprawek, zmian małym kosztem tj. własnymi siłami? Na pewno zainwestuje w jakieś radyjko mp3, bo póki co jest kaseciak Daewoo no i głośniki trzeba będzie wymienić.. Chciałbym zmienić podświetlenie zegarów jak i deski rozdzielczej na jakiś spójny kolor, myślałem o lekkim fiolecie, żeby pasowało do nadwozia... :myśli: i założyć podświetlenie w schowku :D póki co takie rzeczy ;) drobne a będą cieszyć.
hmm lista rzeczy, który chciałbym zmienić jest dość duża, ale potrzebne są środki żeby zaszaleć, choć bardziej wewnątrz i w detalach a nie żadne body-kity czy coś :D Uważam, że Lanos powinien zostać Lanosem i robić z Daewoo Maserati czy Mercedesa to przesada i nie jest to jego przeznaczenie :)

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez Kwariusz 2009-08-24, 12:51, w całości zmieniany 1 raz  

Linker #1
Reklama

Auto: brak
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

cardisoma
Grupa Dolnośląska
Lanos in progress

Auto: Lanos 2.0
Imie: Paweł
Wysłany: 2009-05-30, 22:46   

Kwariusz napisał/a:
hmm lista rzeczy, który chciałbym zmienić jest dość duża, ale potrzebne są środki żeby zaszaleć, choć bardziej wewnątrz i w detalach a nie żadne body-kity czy coś

widze identyczne podejscie jak u mnie... ;d
pokaz fotki wnętrza ;)

Tatuowanie, zapraszam
http://www.facebook.com/CardiTattoo

Kwariusz
Driver

Wysłany: 2009-05-30, 22:58   

Zrobię za jakiś czas, ale nie ma się czym chwalić, szaro i raczej nieciekawie, kierownice dobrze byłoby wymienić (jest ta bez airbaga) która nie powala projektem :P chociaż w prowadzeniu oceniam że spisuje się dość dobrze :)

patryk
Grupa Pomorska
q2 will never die

Auto: lani srani : D
Imie: patryk
Wysłany: 2009-05-31, 02:35   

" Uważam, że Lanos powinien zostać Lanosem i robić z Daewoo Maserati czy Mercedesa to przesada i nie jest to jego przeznaczenie "

"hmm lista rzeczy, który chciałbym zmienić jest dość duża,"

zdecyduj sie ...

zreszta 1 cytowanego zdania nie rozumiem ...

to zacznij od zdjecia tego czegos na kolach :D
fiolet mowisz to indiglo

a kierownica du w proawdzeniu nie spisuje sie dobrze, za bardzo sie slizga i jest za duza ;p
pozdr

"...we are going full speed ahead..but facing backwards the whole time..."

zatorek
Grupa Podkarpacka
główny fotograf

Auto: Avensis
Imie: Łukasz
Wysłany: 2009-05-31, 02:42   

patryk napisał/a:
a kierownica du w proawdzeniu nie spisuje sie dobrze, za bardzo sie slizga i jest za duza

chłopak dobrze pisze polać mu ;p
ale że wersja SX i jaśka nie ma?? :myśli:

Linker #2
Reklama

Auto: brak

Szym
Poprawia fabryke? :)

Auto: Lanos sedan 1.6, LPG powered :)
Imie: Szymon
Wysłany: 2009-05-31, 09:55   Re: Kwariusz

Kwariusz napisał/a:
Macie jakieś pomysły co do poprawek, zmian małym kosztem tj. własnymi siłami?

Własnymi siłami lub małymi kosztami to można pomalować wkłady lamp przednich na czarno, przyciemnić tylne, zakupić białe lub dymione boczne kierunki, zrobić oryginalny grill z siatką lub kupić ramkę grilla z allegro i wstawić siatkę.... Wszystko zależy od tego, co Ci się podoba, bo jak wiadomo każdy ma inne gusta :piwo:

Mój lanos -> http://daewooforum.pl/viewtopic.php?t=5506

Kwariusz
Driver

Wysłany: 2009-05-31, 10:47   

Miałem na myśli, że w moim przekonaniu akurat w Lanosie nie popieram ostrych modyfikacji, jakieś płomienie i spoilery wszędzie. Bardziej na tym czego brakuje dla kierowcy, foteli też możnaby poszukać innych, które podpierałyby by bardziej, fabryczne są bardzo płytkie. A zaszaleć to np. przy wymianie amorów, utwardzić auto bo mocno się buja, ale to też nic pilnego.

Miałem na myśli dużo drobnych modyfikacji, żeby ulepszyć fabrykę ale niekoniecznie zmieniać całość, o :)

a z kołpaków jestem dumny :D ładniejszych niż te nie widziałem nigdzie, ale wiadomo że kołpak ma się nijak do alufelgi.

pinczerb
Grupa Łódzka
arek75

Auto: SKODA &BMW 525d E39 01R
Imie: Arek75
Wysłany: 2009-05-31, 20:23   

Powitać .Jak nie chcesz to, nie musisz bardzo ingerować w swojego lanosika. Popatrz na moje fotki autka. Cala praca wykonana jest prze zemnie i nie pochłonęła tak dużych kosztów. Na wszystkie modyfikacje zewnętrzne i wewnętrzne wydałem ok 1000 zł oczywiście nie od razu, stopniowo i etapami. A wszystkie inspiracje zaczerpnąłem z tego oto FORUM DAEWOO. Więc do dzieła kolego. Pozdrowionka.

http://daewooforum.pl/viewtopic.php?t=13328

kamilgum
[Usunięty]

Wysłany: 2009-05-31, 20:27   

zatorek napisał/a:
ale że wersja SX i jaśka nie ma?? :myśli:

ja tez mam SX i jaśka nie ma, wersje nawet SX miały różne konfiguracje daewoo samo nawet nie wie jakie :P

Kwariusz, kolego ile ten twój Lani ma wylatane??

Kwariusz
Driver

Wysłany: 2009-05-31, 22:26   

pinczerb --> dzięki za wiadomość, czuję się zainspirowany! a czarne boczki + obicia wyglądają fantastycznie !! podnoszą klasę auta o conajmniej jedną do góry ;) Lampki również - to jest właśnie to :) Teraz u mnie brak czasu --> sesja, ale w wakacje zacznie się dłubanie :)

kamilgum -> w sumie to sorry, że nie podałem wszystkich danych na górze, dopiero później zajarzyłem obowiązujący "formularz wstępny" :) przejechane ma ciut ponad 81 tys. no i stan techniczny po prostu cud malina :D

a co do SX to niestety ale z jednej strony S odpadło kiedyś i nie ma :( a X mi odpadło podczas mycia nie tak dawno temu... generalnie potrzebuje dokupić literkę S i przykleić :P póki co mam z jednej strony oznaczenie SX

Pozdrawiam

cardisoma
Grupa Dolnośląska
Lanos in progress

Auto: Lanos 2.0
Wysłany: 2009-05-31, 22:34   

Kwariusz napisał/a:
podnoszą klasę auta o conajmniej jedną do góry

zgadzam sie, ale tylko jak są dobrze zrobione... z takimi zmarszczkami, zrobione byle jak obnizają klase auta, zamiast ją podwyzszać...

boczek starannie zrobiony wygląda tak:
http://daewooforum.pl/vie...er=asc&start=60
zapraszam tez do mnie:
http://daewooforum.pl/viewtopic.php?t=11900
zeby tak zrobić boczek, to jednak trzeba wlozyć w to serca i poswięcic nieco nerwow i czasu...

Tatuowanie, zapraszam
http://www.facebook.com/CardiTattoo

DoLeCk
Administrator
PanoramiX

Auto: Daewoo Lanos GTi

Wysłany: 2009-06-03, 09:33   

Kwariusz,
Lampy na czarno, grill na jakiś siatex i zdjęcie emblematów, nie koniecznie kapusty gdyż są one na dziurkach więc wymagałyby większej roboty aczkolwiek do zrobienia.

Furacz fajny, kolor przedni.
Do tego jakaś felga by się przydała co także możesz własnoręcznie założyć :)

tuner
Grupa Podlaska
Tuner

Auto: Seat Ibiza V
Imie: Dima
Wysłany: 2009-06-03, 13:47   

Fajna seria :cfaniaczek:

"Detailing to nie hobby to styl życia"

Kwariusz
Driver

Wysłany: 2009-07-20, 17:46   

Poprawki jeszcze czekają ale jest okres wakacyjny więc będę się brał powoli ;)

Wrzuce foty bo pokazałem się swoim DU na torze w Kielcach na szkoleniu SJS. Mniemam że nieczęsto widuje się Lanosa na takim obiekcie, więc wrzucam fotki. Moim zdaniem Lani wypadł na nich wyjątkowo korzystnie :)

i pomimo że śmiga na kołpakach to nie sądzę, by na tych zdjęciach źle wyglądały :myśli:

DoLeCk
Administrator
PanoramiX

Auto: Daewoo Lanos GTi

Wysłany: 2009-07-20, 19:54   

Wyszedł bardzo fajnie.
Na 2 zdjęciu wyglądał jak by stał w miejscu a drugi go gonił :jupi:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi