Polskie Forum Daewoo - Strona Główna Błędy check eninge - Daewoo Problemy z LPG w Daewoo Olej do Daewoo Wyszukiwanie zaawansowane
UżytkownicyMapaSzukajRegulaminRejestracjaZaloguj

Autor Wiadomość
wally 
H. VDV

Auto: Lanos 1.6 16V SX
Imie: Tomek
Wysłany: 2010-07-14, 15:15   

Tualatin,
od strony mechanicznej zrobiło się trochę jaśniej, natomiast interesuje mnie jeszcze elektryka, jak z podłączeniem klimy np. do ECU ?

Sam nie dam rady tego ogarnąć i zastanawiam się czy ktoś z użytkowników forum wie czy w okolicy woj. opolskiego, śląskiego lub dolnośląskiego ktoś (osoba indywidualna lub jakiś zakład) podjął by się założenia klimy w miarę rozsądnej cenie - ale wszystkiego (no może poza napełnieniem) - odstawiam auto, odbieram gotowe (mogę pomóc w kupowaniu części etc) i ew. śmigam tylko na napełnienie.

Duch wprawdzie ochoczy, ale ciało słabe ..... 100%

Tualatin
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-14, 22:56   

komputer:
złącze D5 (A8) - z panelu sterowania z włącznika +12V, jednocześnie sygnał +12V wchodzi do TCM (końc. D8, TCM to moduł sterowania automatyczną skrzynią biegów, więc to generalnie pomijamy), nie wiem o co chodzi z (A8)
złącze A10 - komputer podaję masę na przekaźnik elektromagnesu sprężarki (końcówka 86 cewki w przekaźniku)
złącze B4 - komputer podaje masę na załączenie przekaźnika drugiego wentylatora chłodnicy silnika (tylko wysokie obroty)

zasilanie włącznika klimy na panelu jest tylko i wyłącznie przy ustawieniu dmuchawy w pozycji 1-2-3-4, przy pozycji OFF brak zasilania przycisku AC (generalnie logiczne i w Polonezie mam tak samo)

jest jeszcze jakiś element ACP, ma 3 nóżki oznaczone B, C, A, które kolejno są podpięte w ECU do: B8 (D8), D11 (C15), A11 (D15)

tyle jeśli chodzi o podłączenia do komputera, jeśli chodzi o cały schemat wiązki do klimy, czyli takiej, którą podpięlibyśmy do obecnej instalacji, to musiałbym posiedzieć dłuższą chwilę nad tym, a teraz jestem już zmęczony.

nie mam pojęcia, co to za dodatkowe oznaczenia w nawiasie, w Polonezie miałem tylko 2 piny sterujące klimą:
A8 - tu przychodzi 12V po wciśnięciu wyłącznika "AC" w module nagrzewnicy
A15 - podanie masy na przewód sterujący przekaźnikiem kompresora

łatwiej było, nie wiem czy tutaj można coś pominąć, np. tajemnicze ACP

Piotr Gazda 
lańi

Auto: lANOS 1,5 8V+LPG sekwencja STAG 200
Imie: piotr
Wysłany: 2010-07-22, 21:27   

może to coś pomorze jak podłączyć klimatyzacje

Linker

Reklamy widoczne są tylko dla niezalogowanych Użytkowników.

Odpowiedz do tematu