witam tez chcialbym zmienic sobie zaroweczke w desce rozdzielczej ale nie moge sie do niej dostac ;/
o ile do zaroweczki w zapalniczce jest dostep bez problemowy tak nie moge sie dostac do zaroweczki za ta plastykowa oslonka odkrecilem wszystko i nie moge jej wysunac poniewaz przeszkadzaja mi główki od suwaków (cieple zimne, moc dmuchania itd) czy te główki da sie sciagnać siedza bardzo mocno a nie chce nic rwac na sile co by nic nie chce uszkodzic bo zarowke widze ale ni rusz jej wymienic eh .
mam takze kłopot z wymiana tarcz licznika na biale zakupione w allegro zaden mechanik w moim miescie nie chce sie tego podja a zaklad naprawczy wola 150 zl wiec to jest duza przesada za taka wymiane moze ktos ma namiar na dobrego mechanika w Gorzowie Wlkp.
a tak przy okazji do tych bialych tarcz jaki kolor polecacie
Witam, a ja muszę w ogóle wymienić te żarówki bo mi się popaliły i mam do Was prośbę niech ktoś mi napisze dokładnie jak odkręcić deskę rozdzielczą by dostać się do licznika bo tam muszę wymienić żarówkę i w kontrolce świateł mijania.
Proszę też coś więcej napisać na temat tego oświetlenia led bo może ledy bym dał bo (zwykłe) oświetlenie to jednak nuda a tak to coś zawsze nowego:)
Z gróry dziękuję za odpowiedź ewentualnie za instrukcję
Auto: Lanos 2,0
Imie: Grzesiek Pomógł: 99 razy Wiek: 29 Posty: 4305 Skąd: KWA
Wysłany: 2010-07-03, 14:05
W Tico można wymienić żarówki podświetlenia licznika bez odkręcania czegokolwiek.
Jeśli macie chude i sprawne łapki to od dołu dacie radę "wymacać" oprawki tych żarówek i wymienić bez rozkręcania niczego. Ja tak u siebie wymieniałem żarówki w 2 minuty w swoim Tico.
Yoshi, dobrze mówi. ja mam takie średnie łapki i daje rade bez rozkrecenia niczego zmienic kazda zaroweczke w matizku. wczesniej patrze tylko na schemat z ktorej strony ona jest i ktora i do roboty. fotel kierowcy na max do tylu kladziemy sie i macamy co gdzie jest:)