Polskie Forum Daewoo - Strona Główna Błędy check eninge - Daewoo Problemy z LPG w Daewoo Olej do Daewoo Wyszukiwanie zaawansowane
UżytkownicyMapaSzukajRegulaminRejestracjaZaloguj

Autor Wiadomość
stahn 

Auto: Tico
Wysłany: 2009-12-15, 17:53   

witam tez chcialbym zmienic sobie zaroweczke w desce rozdzielczej ale nie moge sie do niej dostac ;/

o ile do zaroweczki w zapalniczce jest dostep bez problemowy tak nie moge sie dostac do zaroweczki za ta plastykowa oslonka odkrecilem wszystko i nie moge jej wysunac poniewaz przeszkadzaja mi główki od suwaków (cieple zimne, moc dmuchania itd) czy te główki da sie sciagnać ?? siedza bardzo mocno a nie chce nic rwac na sile co by nic nie chce uszkodzic bo zarowke widze ale ni rusz jej wymienic eh .

mam takze kłopot z wymiana tarcz licznika na biale zakupione w allegro zaden mechanik w moim miescie nie chce sie tego podja a zaklad naprawczy wola 150 zl wiec to jest duza przesada za taka wymiane moze ktos ma namiar na dobrego mechanika w Gorzowie Wlkp.

a tak przy okazji do tych bialych tarcz jaki kolor polecacie ??

pozdrawiam

Pajal 

Auto: Daewoo Tico SX800, 97r
Wysłany: 2010-07-03, 11:38   

Witam, a ja muszę w ogóle wymienić te żarówki bo mi się popaliły i mam do Was prośbę niech ktoś mi napisze dokładnie jak odkręcić deskę rozdzielczą by dostać się do licznika bo tam muszę wymienić żarówkę i w kontrolce świateł mijania.

Proszę też coś więcej napisać na temat tego oświetlenia led bo może ledy bym dał bo (zwykłe) oświetlenie to jednak nuda a tak to coś zawsze nowego:)

Z gróry dziękuję za odpowiedź ewentualnie za instrukcję

Pozdrawiam Pajał :piwo:

Yoshi 
Moderator

Auto: Lanos 2,0
Imie: Grzesiek
Wysłany: 2010-07-03, 14:05   

W Tico można wymienić żarówki podświetlenia licznika bez odkręcania czegokolwiek.
Jeśli macie chude i sprawne łapki ;d to od dołu dacie radę "wymacać" oprawki tych żarówek i wymienić bez rozkręcania niczego. Ja tak u siebie wymieniałem żarówki w 2 minuty w swoim Tico.

Pajal 

Auto: Daewoo Tico SX800, 97r
Wysłany: 2010-07-03, 17:14   

ok, a co z tymi diodami led? jakie to konkretnie mają być, gdzie je dostane i jaka jest ich cena?

kamcio000 

Auto: Matiz
Imie: Kamil
Wysłany: 2010-07-03, 17:17   

Yoshi, dobrze mówi. ja mam takie średnie łapki i daje rade bez rozkrecenia niczego zmienic kazda zaroweczke w matizku. wczesniej patrze tylko na schemat z ktorej strony ona jest i ktora i do roboty. fotel kierowcy na max do tylu kladziemy sie i macamy co gdzie jest:)

zmien 
---EPJ---

Auto: Lanos 1.5 16V SE
Imie: Tomek
Wysłany: 2010-07-06, 21:22   

Pajal napisał/a:
ok, a co z tymi diodami led? jakie to konkretnie mają być, gdzie je dostane i jaka jest ich cena?

Na allegro dostaniesz W5W.

www.photoblog.pl/paulik9
http://daewooforum.pl/viewtopic.php?t=5032
12.08.2010r.

Linker

Reklamy widoczne są tylko dla niezalogowanych Użytkowników.

Odpowiedz do tematu