Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.
W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.
mam pytanie mam obecnie licznik wyskalowany do 200 bez obrotomierza czy bedzie pasował u mnie licznik z obrotomierzem wyskalowany do 220 i czy obrotomierz będzie chodził?????
pozdrawiam
Linker #1 Reklama
Auto: brak
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.
Bourne [Usunięty]
Wysłany: 2007-05-30, 07:24
Będzie chodzić !! Każde daewoo ma tak wyprowadzoną instalacje że przewód do obrotomierza jest wprowadzony do kostki
pewnie ani 200, ani tym bardziej 220 nie osiagniesz więc nie będzie problemu
huta [Usunięty]
Wysłany: 2008-06-22, 17:17
nie chce zakladac kolejnego tematu i zasmiecac forum wiec czy orientujecie sie jak to jest z tym ze jak ktoś ma licznik wyskalowany do 200 a wsadzi sobie zegary z obrotkiem które są wyskalowanie do 220? Chodzi mi o to czy licznik będzie fałszował??
Odświeżę temat i mam małe zapytanko- czy ta deska będzie prawidłowo działała w lanku 1,5 SOHC ?
Pozdrawiam
Pietro Weteran
Auto: Lanos Hatchback T-150 1.6, full SX, 92U
Imie: Piotr Pomógł: 341 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Gru 2007 Posty: 4665 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-04-22, 18:25
Stolarz_fm napisał/a:
Odświeżę temat i mam małe zapytanko- czy ta deska będzie prawidłowo działała w lanku 1,5 SOHC ?
Deska? Ale co rozumiesz przez to sformułowanie? Zegary, całą deskę, kierownicę z poduchą? Zegary i deskę możesz przełożyć i będzie wszystko ok. A jak chcesz przełożyć kierownicę i dołożyć poduszkę, to jest to dużo większy koszt i sporo roboty...
No tak, nie doprecyzowałem :-) Mam na myśli oczywiście samą deskę-bez poduchy i tak dalej-chodzi o obrotomierz, żeby go w końcu posiadać.
Pozdrawiam
Pietro Weteran
Auto: Lanos Hatchback T-150 1.6, full SX, 92U
Imie: Piotr Pomógł: 341 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Gru 2007 Posty: 4665 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-04-22, 18:55
Stolarz_fm napisał/a:
Mam na myśli oczywiście samą deskę-bez poduchy i tak dalej-chodzi o obrotomierz, żeby go w końcu posiadać.
A masz jakiś inny powód wymiany deski? Bo przecież zegary nie są zintegrowane z deską i wystarczy wymienić same zegary... Abyśmy się przypadkiem nie zaplątali... mówiąc zegary mam na myśli tą część --> klik
No i bomba, jeszcze by pasowało żeby odpowiednio przebieg miały ustawione i nie oszukiwały mnie tak jak te które mam teraz-bo one "przyspieszają" o 20km/h
Pozdrawiam
kiryl vel CRL
Auto: Lanos 1.6 + LPG
Imie: Adam
Wiek: 39 Dołączył: 09 Sie 2008 Posty: 31 Skąd: Białystok / Warszawa
Wysłany: 2009-05-25, 11:10
ja rowniez troche odswieze temat
moje pytanie dotyczy sposobu cofania licznika, poniewaz rowniez zakupilem zegary z obrotomierzem, ktore obecnie przebieg grubo powyzej tego mojego
mianowicie, jak mozna samemu przekrecic przebieg?? jak nie chcecie pisac otwarcie (bo nie wolno czy cos) to prosze o info na priv