X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

POMOC dla kolegi Mawerix!

Proszę choć zapoznajcie się z tematem aby wesprzeć kolegę jak tylko możemy!!!

POMOC

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO

[leganza] CZY WARTO KUPIĆ ?

Autor Wiadomość
yarko

Imie: Jarek
Wysłany: 2007-08-11, 16:29   [leganza] CZY WARTO KUPIĆ ?

Witam

Mam pytanie co sądzicie o kupnie Daewoo Legaza, czy się opłaca wydać ponad 10tyś. zł na to autko a może byście coś innego polecili w podobnej cenie. Czekam na wasze propozycje i linki do stron jakbyście coś ciekawego mieli na oku.

Pozdrawiam

NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI WSZYSTKIMI :D

Linker #1
Reklama

Auto: brak
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

gorskit
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-11, 16:57   

JA bym swojego "maleństwa" nie zamienił na nic innego w podobnej klasie cenowej
Pozdro

Ralf
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-11, 18:55   

Za podobną cenę nie znajdziesz lepiej wypasionego auta (no może poza Omegą ale tu cieżko jest trafić na zadbany model, do tego problemy z rudą). Ma swoje wady ale jaki model ich nie ma ;) Musisz się tylko liczyć ze sporymi kosztami utrzymania. Jeśli będziesz o nią dbał to odpłaci Ci niesamowitym komfortem :)

yarko

Wysłany: 2007-08-12, 13:13   

Ralf piszesz o kosztach, ale chyba każdy samochód jest kosztowny w utrzymaniu. ;) Tylko z tą różnicą że jedne są bardziej, inne mniej, czyli mam rozumieć że Leganza należy do tej 1 grupy bardziej kosztownych? :/ A możesz napisać na jakiej kwoty mogę się spodziewać?

Ralf
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-12, 13:26   

Musisz pamiętać, że nie wyprodukowano zbyt wiele leganz, bywają problemy z niektórymi częściami, czasami są dostępne tylko orginały (jak masz znajomego mechanika to można z niektórymi częściami kombinować z innych aut - dużo dłubaniny). Ostatnio wymieniałem amorki - za sztukę płaciłem tyle co np komplet 4 do Espero. W sumie w ciągu ostatnich 2 miesięcy wywaliłem w zawieszenie ok 1,5 kafla ale teraz mam błogą ciszę spod spodu :) Ogólnie porównaj sobie ceny części do leganzy i do innych aut. Noi oczywiście musisz się liczyć z nie małym spalaniem - mi spala średnio 13,5 l gazu (ok 75% robie trasy, zaznaczam tylko, że mam ciężką nogę, srednio jeżdżę ok 150 km/h, 200 też pojedzie ;) ). Co do plusów - duży komfort, brak problemów z blachą - pełen ocynk, niezawodne silniki, niezła dynamika. Minusy - jak na tą klasę dość głośne auto, słupki przednie ograniczają widoczność i jeszcze pare pierdół by się znalazło, ale w sumie każde auto ma jakieś swoje wady.

Linker #2
Reklama

Auto: brak

yarko

Wysłany: 2007-08-12, 18:14   

Widzę że masz też Espero CD - co oznacza ten ktrót to też jakaś bogatsza wersja?? Z miesiąc temu widzialłem ogłoszenie że koleś sprzedawał Espero w skórze, z klimą itp., ale chyba rzadko się takie okazy zdarzają ;)

pozdro

Ralf
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-12, 18:40   

CD czyli najbogatsza wersja - nie mam tylko skóry (w Polsce nie było to zbyt popularne). Ma przejechane prawie 240 tys i w sumie nic sie nie dzieje mimo, że kiedyś musiał mieć porządnego dzwona z przodu i z tyłu. Niestety generacja pierwszych DU była podatna na korozje (szczególnie espero). Pewnie gdyby nie ta blacha to zamiast legii kupiłbym drugiego esperaka :) Przydałby się tam mocniejszy silnik, troche lepsze spasowanie plastików. W moim w sumie do roboty jest już układ różnicowy ale już raczej nie będę w niego wkładał większej robocizny bo może w przyszłym roku pójdzie w ludzi, póki co robi za taki "wół roboczy" ;)

grzeg21
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-12, 20:15   

Gdy będziesz kupował to szukaj najbogatszej wersji wyposarzeniowej czyli CDX Delux bo przewarznie są w tej samej cenie co wersja np CD. Ma kilka wad ale więcej jest zalet. Części są tanie(ale nie wszystkie) oryginalne części najlepiej kupować np. na allegro. Mola leganza spala od 11,8 do 12.7 litra gazu, ale pojemności nie da się oszukać - jak kupisz omegę to jeszcze więcej spali...

yarko

Wysłany: 2007-08-13, 18:34   

A czemu cenu Espero są tak niskie? To chodzi o wyposażenie?

Dam Wam dwa linki i jakbyście mogli to wypowiedzcie się czy warto by było inwestować w któreś z tych aut:

1. http://moto.gratka.pl/tre...bf86446ee90&s=3

2. http://moto.gratka.pl/tre...bf86446ee90&s=4

dzięki z góry :D

Ralf
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-13, 21:10   

Espero są tanie bo to już dość stare auta/stara konstrukcja. Mają lichą blachę do tego plastiki słabo spasowane. Z tych co podałeś 2 jest fajniejsza bo ma klime. Ten pierwszy wygląda jakby był puknięty z przodu - nie podoba mi się jak leży maska. Ogólnie musisz oblookać na żywca bo zdjęcia to zawsze są fajne. Patrz przede wszystkim na nadkola, szczeliny między blachami, podnieś wykładzinę w bagażniku i przyjrzyj się podłużnicom. Staraj się też omijać silniki 1,5 skup się na 1,8 lub 2,0

szyla

Auto: Legansis
Imie: Paweł
Wysłany: 2007-08-17, 23:05   

kupiłem leganzę miesiąc temu, zajefajna fura, klima była do roboty, ale teraz chodzi jak ta lala. Komfort naprawdę duży. Spalanie...., no cóż na LPG około 12,5 (miasto 75%), ale jak komuś się nie podoba to niech jeździ corsą 1,2, pozdrawiam i polecam!

yarko

Wysłany: 2007-08-18, 12:02   

Hejka Szyla.

A możesz zapodać jakieś foty swojej furki. A tak w ogóle to z ogłoszenia ją kupiłeś?

Pozdrawiam :D

szyla

Wysłany: 2007-08-18, 12:08   

kupiłem z ogłoszenia w onet moto, moje GG 7601461

^Stasio^
Przyjaciel
..::NEXIA TEAM::..

Auto: NEXIA
Imie: Przemek
Wysłany: 2007-08-18, 12:26   

fajny spoiler :D

[Za duży obrazek w podpisie]
SWAP - NIESTETY NIEMA GO ANI W SPRAYU, ANI NIE DA SIĘ PRZYKLEIĆ NA TAŚMĘ DWUSTRONNĄ, NIE ŚWIECI NIESTETY TEŻ NA NIEBIESKO

szyla

Wysłany: 2007-08-18, 12:36   

Powiem wam że naprawdę zakochałem się w tym aucie, jak zaparkuję pod oknem w pracy to cały dzień zerkam na niego to na zegarek i wzdycham czekając na fajrant, żeby w końcu zapuścić ten dwu litrowy silnik, dobrą muzę i jak najdłuższą drogą wrócić do domu
:D