Mam centralny zamek ale działa tylko z kluczyka z pilota to tylko da się sterować alarmem, czy jest możliwość zrobienia czegoś aby centralny można było obsługiwać z pilota. Niby pilot jest oryginalny od DAEWOO. Możliwe jest że coś się popsuło i teraz akurat nie dział z pilota?
Alberciczek
Auto: Nubira II CDX Kombi Pomógł: 39 razy Posty: 607 Skąd: Tychy
Wysłany: 2010-04-12, 14:40
Jeżeli centralny działał na pilocie z alarmu, a teraz nie chce, a alarm działa prawidłowo, to uszkodzony jest albo moduł alarmu, albo moduł centralnego. Trzeba sprawdzić, czy z alarmu wychodzi sygnał na moduł centralnego. Następnie trzeba do modułu centralnego podać masę w miejscu, gdzie jest wpięty sygnał z alarmu.
Ja nie wiem czy wcześniej działał. Kupiłem go i już tak miał. drzwi się otwierają tylko z kluczyka a alarm działa z pilota. Pilot jest ogr.
[ Dodano: 2010-04-12, 14:47 ]
A jak bym kupił sterownik do centralnego zamka z nowymi pilotami to czy będą one działały rów nież na alarm??
Alberciczek
Auto: Nubira II CDX Kombi Pomógł: 39 razy Posty: 607 Skąd: Tychy
Wysłany: 2010-04-12, 17:28
A no to całkiem inna sprawa - poprostu masz centralny tylko na kluczyk i dodatkowo alram na pilota. Niestety nie wszystkie alarmy można podłączyć pod centraalny zamek.
Jeżeli masz centralny oryginalny, to można go otwierać tylko z kluczyka - moduł nie ma wejścia ze sterownia pilotem lub alarmem. Do tego mosułu centralnego co ty masz ( jeżeli jest on fabryczny ) nie da się założyć pilota, ale jeżeli ktoś sie zna choć troszkę na elektronice, to bez problemu podłączy sie z przewodami do modułu alarmu do modułu centralnego ( trzeba wlutować się na płytce drukowanej do nóżki przekaźników sterujących ) .
A jeżeli nie, to musisz najpierw sprawdzić, czy alarm, który masz ma funkcję sterownia zamkiem centralnym i jeżeli ma, to wystarczy tylko kupić moduł centralnego, ktory ma wejście do sterowania z alarmu. A jeżeli alarm nie ma takiej funkcji, to chcąc mieć centralnego na pilota musisz kupić i moduł alarmu i moduł cemntrlanego, któe będa współpracowały nawzajem ze sobą. Chyba, że chcesz mieć drugi pilot przy kluczykach, to możesz kupić tylko sam moduł centralnego na pilota. W instalacji samochodu nic nie trzeba grzebać. Wystarczy tylko, że ktoś się na tym zna i umie podłaczyć przewody.
znajomy elektryk miał alarm wraz ze sterownikiem do centralnego zamka, coś tam polutował i działa jak będę wiedział więcej na ten temat to na pewno się podzielę. Koszt takiej przyjemności to 200 PLN oczywiście dostałem dwa nowe piloty do alarmu i centralnego zamka.
Linker
Reklamy widoczne są tylko dla niezalogowanych Użytkowników.