Auto: Lanos 1.5 16V SE
Imie: Paweł Pomógł: 8 razy Wiek: 20 Posty: 5165 Skąd: Rejowiec Fabryczny
Wysłany: 2010-05-02, 09:31
patryk, zeby to na prawde mocno świeciło, to musisz sie przy tym narobic i włozyc kilkadziesiąt ledów, tak jak to np kolega tomi robil w panelu nawiewow, albo yoshi z zegarami
inaczej to zadne wypasione diody w ori miejsca Ci nie zaświecą tak, zeby to mocno podświetlic
wiec nie szukaj takich diod, tylko male smd, lutownica w dłoń i jazda
olsze
Auto: Lanos HB SE 1.5 8V 86KM Pomógł: 7 razy Posty: 298 Skąd: okolice W-wy (WPR)
Wysłany: 2010-05-02, 12:29
I napewno nie matowe bo mat oczywiście słabiej świeci niż przeźroczyste, wiem bo mat mam nad rejestracją a walcówki w zegarach i desce i szczegolnie w zegarach bardzo ładnie świecą białe xenon
Imie: Paweł Pomógł: 8 razy Wiek: 20 Posty: 5165 Skąd: Rejowiec Fabryczny
Wysłany: 2010-05-02, 17:12
patryk, ale ja nie mowie, zebys robil dokladnie tak jak ma yoshi czy tomi, tylko ze tam mozesz zobaczyc jak to zrobic zeby mocno swiecilo, bo zmieniając poprostu zarowki, to nigdy nie bedziesz mial efektu, ktory chcesz osiągnąć
Imie: Tomek Pomógł: 36 razy Wiek: 20 Posty: 3350 Skąd: Pajęczno (EPJ)
Wysłany: 2010-05-02, 21:38
CHACIM napisał/a:
Witam!
Postanowiłem powalczyć z podświetleniem zegarów bo mi się już 2 żarówki zjarało Poczytałem na forum odnośnie wymiany i chyba jednak podświetlę zegary LED-ami. Znalazłem na allegro takie żarówki i moje pytanie brzmi: Czy będą dobre i czy równomiernie podświetlą mi zegary??
Z tego co czytałem trzeba kupić:
4szt. W5W
3szt. T5
lepiej żeby została niż żeby trzeba było to rozbierać jeszcze raz
wiec chyba jednak wroce do czarnych zegarow
tylko jeszce nie wiem jak zrobic tak w lanku ... bo z tego co sie wstepnie orientowalem
to nie chce im sie w momanie robic takie wzoru dla lanka ...
Hmmm a diodki od kontrolek , zastępuje się jakim modelem diody ?
Padły mi także już 2 żaróweczki kontrolek, wiec czas zacząć myśleć nad podświetleniem
Czy jak bym zamieścił foto tyłu licznika ( lub komuś wysłał na PW ) , ktoś byłby tak miły i powiedział mi jakie diody mi potrzeba ?
Byłbym wdzięczny
Dużo jeżdżę i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach,
to czasami zdarza się, że widzę takich wariatów co zapierd...ają,
aż głowa puchnie....
Ledwo co ich wyprzedzam.
Hmmm ale w każdym liczniku za podświetlenie kontrolek odpowiadają T5-iątki ?
Bo się naczytałem ze były 4 rodzaje liczników ^^
W razie czego kupie sobie kolorowe diodki T5, w kolorach kontrolek
aż głowa puchnie....
Ledwo co ich wyprzedzam.
kolory kontrolek są już z folii czy czegoś tam wmontowane i nie wiem jak by ci to świeciło z kolorowymi diodami.
Co do rodzajów liczników to nie wiem, mi akurat podpasowały T5. Musisz po prostu rozkręcić i zobaczyć jakie masz, chyba że jest to gdzieś w normalnym widocznym miejscu napisane (wybite) jaki model licznika
Dałbym Ci pomógł , ale to nie mój temat
Dzięki wielkie Kruk,
aż głowa puchnie....
Ledwo co ich wyprzedzam.
Imie: Maciek Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Posty: 94 Skąd: ze wsząd:)
Wysłany: 2010-05-10, 21:11
Po zakupionych wyżej wymienionych żarówek przedstawiam zdjęcia jak to się u mnie prezentuje
Przepraszam za jakość zdjęć ale z powodu chwilowego braku aparatu musiałem zrobić zdjęcia tel.
Może zegary nie są idealnie równomiernie podświetlone ale efekt jest jak najbardziej zadawalający Światło nie oślepia w nocy, a za razem prezentuje się bardzo dobrze. Dziękuję wszystkim za pomoc w wyborze
<<<--- rura i do przodu --->>>
Linker
Reklamy widoczne są tylko dla niezalogowanych Użytkowników.