mam problem od kilku dni coraz większy, po prostu brakuje mi mocy w silnkiu w przedziale obrotów od 0 do 4500 na każdym biegu ( na jałowym również ). Na LPG i na Benzynce tak samo się zachowuje.
Ostatnio zmieniałem rure 05.50 tj. od kolektora do katalizatora, ale wątpięże to jest przyczyną. Zresetowałem komputer chociaż nie świecił czek.
Miał jużktośtaki problem
LANOS 1,6 16V 1998R.
CZEKAM NA INFO BO MUSZĘ NIM JEŹDZIĆ A MUSZĘGO JUTRO DOPROWADZIĆ DO PORZĄDKU (ZACZNE OD MYCIA )
świece ngk - no14 , kable firmy AD (zmieniane dzisiaj więc muszą być dobre)
ok jutro sprawdze błędy i napiszęco mi pokaże
LANoS 1.6 16V 98r. HB, LPG - LandiRenzo
piter1575
Auto: Nexia 1.5,8v sedan lpg
Imie: Piotr
Wysłany: 2010-07-20, 21:15
Witam
Może masz problem z dolotem powietrza na niskich obrotach ponieważ w lanosach przy 4500 obr skraca sie droga przeplywu powietrza w kolektorze ssacym. Ja bym tutaj szukal problemu.
piter1575, taka była moja pierwsza myśl ale po wyjęciu "air box'a" powinno być lepiej a nie było więc odpuściłem ten trop
[ Dodano: 2010-07-21, 17:45 ]
i po badaniu wtyczką diagno (druta) styczną pokazał błąd
33 - Czujnik ciśnienia bezwzględnego (MAP) Za wysokie napięcie
wjade jeszcze na kanał i spróbuję odkręcić wydech zresetować kompa i zobacze co będzie się działo
(kompa resetuje się bezpiecznikiem F5 tak mi się coś kojarzy)
[ Dodano: 2010-07-21, 18:52 ]
a więc już jestem po testach i oto efekty:
po resecie błąd nie pokazuje się ponownie po przejechaniu kilkuset metrów (może jeszcze nie pokazuje),
odkręciłem wydech i problem nie znikną czyli wydech jest ok
RIPER, błąd 33 pokazywał z mojej winy jak się bawiłem wężykami od podciśnienia na włączonym silniku
teraz już komputer nic nie pokazuje od ok 100 km
wszystkie bezpieczniki dzisiaj wyczyściłem i problem wciążnie minja
czy może mieć wpływ czujnik od temp. wody albo od położenia wału
za tydzień zmienaim rozrząd może cośto da
LANoS 1.6 16V 98r. HB, LPG - LandiRenzo
Linker
Reklamy widoczne są tylko dla niezalogowanych Użytkowników.