Mam taki mały, może się wydawać że trochę głupi, problem... Jak rozebrać tapicerkę drzwi przednich od strony pasażera??? Bo jakoś u dołu udało mi się zdjąć, ale żeby całe to jo już nie... Gdzie są spinki, śrubki itp??? Nie chce nic połamać, bo elementy wnętrza do Nubiry są tak samo dostępne jak do mej ruiny...
Auto: Daewoo Nubira sedan 1.6 SX LPG Pomógł: 17 razy Posty: 382
Wysłany: 2010-07-27, 17:16
Jeśli chodzi ci o nubirę jedynkę to:
- zdejmujesz małą plastikową osłonkę pod klamką wewnętrzną
-demontujesz przełącznik elektrycznych szyb (1 śruba i zatrzaski)
-ściągasz trójkątny plastik z małym głośniczkiem zasłaniający śruby mocujące lusterko (2 zatrzaski, trzeba uważać aby nie połamać bo dosyć solidnie siedzi)
-tapicerka jest montowana 2 śrubami (jedna we wlocie kanału nadmuchu na szybę, druga jest na krawędzi tapicerki pod tym plastikowym trójkątem) i 2 plastikowymi wkręcanymi kołkami (są na krawędziach drzwi od strony zamka)
to co napisał pinus to dotyczy tzw. boczków, a moje pytanie z kolei dotyczy tapicerki, czy da radę ją w sposób najmniej inwazyjny wymienić - stara mocno się przetarła
gazniczek
Auto: Nubira I 2.0 LPG Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Posty: 745 Skąd: Warszawa
Widziałem jak mój kolega (No cóż jak ktoś się para zawodowo zakładaniem radyjek, dvd to nic dziwnego, że nie stanowiło to dla Niego problemu) w mojej niuni nie zdejmował obudowy od tzw. "syczków" czyli trójkątów czarnych. Sam miałem problem z demontażem i montażem boczków.
Linker
Reklamy widoczne są tylko dla niezalogowanych Użytkowników.