Polskie Forum Daewoo - Strona Główna Błędy check eninge - Daewoo Problemy z LPG w Daewoo Olej do Daewoo Wyszukiwanie zaawansowane
UżytkownicyMapaSzukajRegulaminRejestracjaZaloguj

Autor Wiadomość
Ticzko 

Auto: Tico
Wysłany: 2010-07-28, 21:58   

Witam jestem nowy na forum i nie znalazłem podobnego tematu może coś przeoczyłem.
W moim Tico bym chciał zamontować czarną folię do lamp o taką http://allegro.pl/item115..._2010_w_wa.html tylko nie wiem czy jak mnie policja zatrzyma to może mi za to zabrać dowód rejestracyjny ??

Z góry dzięki za odpowiedź :piwo:

Rpetryko 

Auto: Centokiller :D
Imie: Rafał
Wysłany: 2010-07-28, 23:49   

Każda modyfikacja lampy (czy przyciemnienie, czy rozjaśnienie czy cokolwiek) pociąga za za sobą unieważnienie homologacji (literka E i numerek na lampie) a co za tym idzie utratę dowodu. Aczkolwiek analizując życie i moje zatrzymania przez policję, raz mnie tylko zapytano o homologację (miałem te red&white, biały kierunek miast pomarańczowych z tyłu) na lampy i powiedziałem, że oczywiście, że jest i koniec rozmowy na ten temat (być może dlatego, że miałem inne poważniejsze wykroczenie :P )... Z drugiej jednak strony lampy do Tico to nie majątek, więc na wszelkie zło możesz wozić komplet oryginalnych i w razie przyczepki funkcjonariusza, zamieniasz na ori i po problemie. Przy przeglądzie postępujesz analogicznie ;)

Tylko pamiętaj, żeby one jakoś świeciły, bo wiesz jak ktoś za tobą z takiego np tira nie zauważy, no to jego straty to pikuś w porównaniu z Twoimi ;)

sirmatt
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-29, 00:02   

Hehe masz racje tak jest z policja wydaje mi się ze lepiej kupić sobie nowe jakieś lampy niż się bawić fakt jest taniej ale ja nie jestem zwolennikiem byle jak najtaniej wole wydać i być zadowolony pozdro

DARKIMAN

Auto: tico
Imie: andrzej
Wysłany: 2010-08-09, 18:09   

lepiej je pomaluj specjalnym spreyem niż folia :D

dawidczaju 

Auto: Swift GTi
Imie: Dawid
Wysłany: 2010-08-09, 18:51   

Średnio to wygląda to po pierwsze (ale to pewnie rzecz gustu).
Nie wiem jak ze stopem bo u mnie jest tylko na kierunkach i średnio to widać w dzień a w nocy normalnie jak na oryginalnych. Do mnie się jeszcze nikt nie przyczepił z policji o to i do poprzedniego właściciela też ale wiem, że zmieniam na ori bo ładniejsze i będę miał problemy z przeglądem znając życie :)

Winko 
Winkleried

Auto: Tico
Imie: Mateusz
Wysłany: 2010-08-10, 00:25   

j/w kolega powiedzial, lepiej spreyem do lamp. Ja mam wszystkie kierunki z tikaczu czarne i jakos nikt sie jeszcze nie przyczepil (jezdze naprawde duzo zwlaszcza po miescie). Na przegladzie tez da sie ugadac :) .

artur_jaw 

Auto: matiz
Imie: Artur
Wysłany: 2010-08-10, 00:31   

Rpetryko, dobry przykład z tirem ja kiedyś w deszczu bym się wpier...... w kolesia bo miał światła tak jasne ze w nocy z paru metrów no coś było widać że swieci... :piwo:

Linker

Reklamy widoczne są tylko dla niezalogowanych Użytkowników.

Odpowiedz do tematu