Witam jestem nowy na forum i nie znalazłem podobnego tematu może coś przeoczyłem.
W moim Tico bym chciał zamontować czarną folię do lamp o taką http://allegro.pl/item115..._2010_w_wa.html tylko nie wiem czy jak mnie policja zatrzyma to może mi za to zabrać dowód rejestracyjny
Każda modyfikacja lampy (czy przyciemnienie, czy rozjaśnienie czy cokolwiek) pociąga za za sobą unieważnienie homologacji (literka E i numerek na lampie) a co za tym idzie utratę dowodu. Aczkolwiek analizując życie i moje zatrzymania przez policję, raz mnie tylko zapytano o homologację (miałem te red&white, biały kierunek miast pomarańczowych z tyłu) na lampy i powiedziałem, że oczywiście, że jest i koniec rozmowy na ten temat (być może dlatego, że miałem inne poważniejsze wykroczenie )... Z drugiej jednak strony lampy do Tico to nie majątek, więc na wszelkie zło możesz wozić komplet oryginalnych i w razie przyczepki funkcjonariusza, zamieniasz na ori i po problemie. Przy przeglądzie postępujesz analogicznie
Tylko pamiętaj, żeby one jakoś świeciły, bo wiesz jak ktoś za tobą z takiego np tira nie zauważy, no to jego straty to pikuś w porównaniu z Twoimi
sirmatt [Usunięty]
Wysłany: 2010-07-29, 00:02
Hehe masz racje tak jest z policja wydaje mi się ze lepiej kupić sobie nowe jakieś lampy niż się bawić fakt jest taniej ale ja nie jestem zwolennikiem byle jak najtaniej wole wydać i być zadowolony pozdro
Auto: Swift GTi
Imie: Dawid Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Posty: 124 Skąd: Zabrze
Wysłany: 2010-08-09, 18:51
Średnio to wygląda to po pierwsze (ale to pewnie rzecz gustu).
Nie wiem jak ze stopem bo u mnie jest tylko na kierunkach i średnio to widać w dzień a w nocy normalnie jak na oryginalnych. Do mnie się jeszcze nikt nie przyczepił z policji o to i do poprzedniego właściciela też ale wiem, że zmieniam na ori bo ładniejsze i będę miał problemy z przeglądem znając życie
j/w kolega powiedzial, lepiej spreyem do lamp. Ja mam wszystkie kierunki z tikaczu czarne i jakos nikt sie jeszcze nie przyczepil (jezdze naprawde duzo zwlaszcza po miescie). Na przegladzie tez da sie ugadac .
artur_jaw
Auto: matiz
Imie: Artur Pomógł: 14 razy Wiek: 29 Posty: 143 Skąd: SBE
Wysłany: 2010-08-10, 00:31
Rpetryko, dobry przykład z tirem ja kiedyś w deszczu bym się wpier...... w kolesia bo miał światła tak jasne ze w nocy z paru metrów no coś było widać że swieci...
Linker
Reklamy widoczne są tylko dla niezalogowanych Użytkowników.