Mam pytanie. Od jakiegos czasu po opadach deszczu zbiera mi sie sporo wodz pod dywanikiem od stronz kierowcy. Do tego stopnia byla kaluza ze musialem przeciac welur pod dywanikiem i wybebeszyc ta cala gabke ale sytuacja sie powtarza po opadach. Skad ta woda sie moze zbierac, ktora stojac tam powoduje niemile zapachy
Mechanik patrzyl od spodu nie ma zadnych dziur a drzwiami tez nie widze by sie cos lalo macie jakis pomzsl na co zwrocic uwage
Auto: nubira II 1,6 SX kombi Marco tunnning
Imie: Marco Pomógł: 56 razy Posty: 1968 Skąd: z wioski (BI)
Wysłany: 2010-07-30, 06:35
lwasikowski napisał/a:
musialem przeciac welur pod dywanikiem
To jaki Ty masz samochód!
Najlepiej zdejmij podsufitkę i osłony przednich słupków i popatrz, co się tam dzieje, bo najszybciej to właśnie górą lub bokami szyby cieknie.
PS. Przeczytaj regulamin. Jest krótki. Zajmie Ci to chwilę, a nauczysz się poprawnie korzstać z forum. Pozdro.
Wcale nie jestem matołem! Ja tylko mam dysgrafię, dysortografię, dysleksję i dyskalkulię.
Auto: Nubira 2 2 2
Imie: Piotr Pomógł: 69 razy Wiek: 36 Posty: 4387 Skąd: Chrząszczyrzewoszyce
Wysłany: 2010-07-30, 19:38
lwasikowski, najprędzej masz zapchany odpływ z rynienki pod szybą . Zdejmij wycieraczki i te wszystkie plastiki które są na podszybiu z zewnątrz auta , może zalegaja tam jakies liście albo inne syfy , ew druga opcja , zdjąć plastiki ze słupków i wyjmij schowek , jeżeli sie da . Ty sie kładziesz na fotelu pasażera z głową pod schowkiem i latarką , a druga osoba leje wode na szybe i dach .
Popraw temat , bo ci go zamkną , a ty dostaniesz osta .