Witam dzieja sie u mnie dziwne rzeczy przed wczoraj zamontowałem instalacje gazowa brc live instalacja sekwencyjna. Auto jezdzac na benzynie sprawuje sie dobrze gdy sie przelaczy na gaz podczas jazdy dosc czesto pojawiaja sie delikatne szarpania prawie caly czas. Gdy auto stoi na luzie ma falujące obroty oraz czasami wydaje mi sie jakby chodził na 3 cylindry a pozniej na 4. Ok miesiaca temu wymienilem swiece jesli to jest istotne auto spala mi 0,5 L oleju półsyntetycznego na 2000 km. Gazownik mówi ze przez to dzieja sie takie rzeczy na gazie czy to jest prawda?? Pomóżcie
Witam dzieja sie u mnie dziwne rzeczy przed wczoraj zamontowałem instalacje gazowa brc live instalacja sekwencyjna. Auto jezdzac na benzynie sprawuje sie dobrze gdy sie przelaczy na gaz podczas jazdy dosc czesto pojawiaja sie delikatne szarpania prawie caly czas. Gdy auto stoi na luzie ma falujące obroty oraz czasami wydaje mi sie jakby chodził na 3 cylindry a pozniej na 4. Ok miesiaca temu wymienilem swiece jesli to jest istotne auto spala mi 0,5 L oleju półsyntetycznego na 2000 km. Gazownik mówi ze przez to dzieja sie takie rzeczy na gazie czy to jest prawda?? Pomóżcie
Jeśli na benzynie pracuje dobrze to na gazie też powinien i nie daj sobie wcisnąć kitu, zwłaszcza przy sekwencji. Gaziarz nie potrafił wyregulować i próbuje się wymigać. Nowa instalacja, zapłaciłeś, ma wyregulować idealnie. Natomiast spalanie oleju rzeczywiście bardzo duże - sprawdź czy nie ma wycieków np. przez uszczelke pod zaworami).
pzdr
Czerwień skalista T150 - Przyjaciel nie samochód!
Razem już 433 konie w stajni
Gaziarz tlumaczy sie tym ze auto bierze olej i komputer nie jest w stanie ustalic idealnych parametrow i kaze mi zrobic remont silnika to dopiero to sie zmieni:/ a na pb chodzi bez zarzutu utrzymuje obroty i wogule
[ Dodano: 2010-07-31, 01:31 ]
przewodow nie zmienialem a swiece beru
[ Dodano: 2010-07-31, 01:39 ]
przewodow nie zmienialem a swiece beru
Gaziarz tlumaczy sie tym ze auto bierze olej i komputer nie jest w stanie ustalic idealnych parametrow i kaze mi zrobic remont silnika to dopiero to sie zmieni:/ a na pb chodzi bez zarzutu utrzymuje obroty i wogule
Nie ma racji. Jeśli objawy są takie jak piszesz, to nie ma to znaczenia. Komputer od gazu odczytuje dane z komputera benzyny. Jeśli na benzynie jest ok to da się również ustawić gaz.
Branie oleju też może mieć różne przyczyny i ich skutki będa różnie wpływały na pracę silnika.
Zalane świece mają dokładnie taki sam wpływ na prace na benzynie jak i LPG.
Natomiast koniecznie sprawdź dlaczego pije olej.
Przepraszam ale podebne się pod temat a jesli sytuacja wystepuje odwrotnie tzn. na gazie dobrze a na benzynie nie ma mocy strasznie sie poci zeby rozbujac np. do 30km ?? czy moze to byc wina przełacznika bo ponowne przełączenie na gaz a potem na benzyne po paru kilometrach zazwyczaj pomaga ??
Przepraszam ale podebne się pod temat a jesli sytuacja wystepuje odwrotnie tzn. na gazie dobrze a na benzynie nie ma mocy strasznie sie poci zeby rozbujac np. do 30km ?? czy moze to byc wina przełacznika bo ponowne przełączenie na gaz a potem na benzyne po paru kilometrach zazwyczaj pomaga ??
Ja bym przeczyścił wtryskiwacze ( tylko nie specyfikami typu STP, ale dokladnie po wymontowaniu).
Natomiast może to być tylko wina elektroniki jesli powtórne przełączenie eliminuje problem.
Właśnie problem jest taki ze dzieje sie to np raz na sto dni daje przykład bo nie ma reguły wiec nie umiem napisac dokładnie i tylko na benzynie ale w kazdym bądz razie rzadko i powtórne przełączenie na gaz chwila jazdy i z powrotem na bp zazwyczaj eliminuje problem nie wiem od czego zaczac próbe naprawy tego od przełącznika ??
[ Dodano: 2010-07-31, 21:08 ]
I do tego jest takie puste strzelanie przy próbie rozbujania jagby miał powietrze w przewodach ale moge się mylic to tylko moje domysły.
Linker
Reklamy widoczne są tylko dla niezalogowanych Użytkowników.