X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

POMOC dla kolegi Mawerix!

Proszę choć zapoznajcie się z tematem aby wesprzeć kolegę jak tylko możemy!!!

POMOC

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO

[Lanos] sebastian405

Autor Wiadomość
sebastian405
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-02, 21:53   [Lanos] sebastian405

Witam Panowie jakis miesiąc temu nabyłem lanosa w wersji sport od pierwszego właściciela.

Marka / Model - Daewoo Lanos HB
Pojemność silnika - 1.6 16v
Liczba koni - 106

Rocznik - 2001
Przebieg 85 tys.km orginalny są papiery

Wyposażenie chyba każdy zna wiec nie bede wymieniał dodam że nie ma tylko szyberdachu.Na sam początek zostały wymienione wszystkie płyny i rozrząd wolałem nie ryzykowac wierząc na słowo właścicielce ze wymieniała.Zamierzam wprowadzić następujące modyfikacje :
- instalacja sekwencyjna
- zmiana zegarów na sportowe
- alufelgi czarny mat
- wygłuszenie przednich drzwi plus jakies fajne audio w granicach rozsądku
- szyby przyciemnić piecowo
- gril z czerwoną ramką tak jak tu

Zdjęcia wrzuce wkrótce aktualnie lanosik stoi u mechanika i czeka na wymiane przednich poduszek amortyzatorów i przewodów hamulcowych

Panowie wstawiam kilka zdjęć zrobionych z koma w garażu poniewaz auto stoi teraz bez aku bo bedzie długo nie jeżdzone.

Linker #1
Reklama

Auto: brak
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

kuzniakowski
<^^>

Auto: lanos 1.5 8v
Imie: kamil
Wysłany: 2010-12-03, 14:30   

plany ładne... tylko czekamy na jakies zdjecia... ;)

http://daewooforum.pl/viewtopic.php?t=21314

arkadius657

Auto: Audi A3
Wysłany: 2010-12-03, 16:22   

Chętnie bym jeszcze nabył taką wersje, :blee: I właściciel, przebieg niski.. tak z ciekawości ile dałeś ? pewnie jakieś 8tys ? :P
foto foto foto
mam nadzieje że nie stoi na tych orginalnych felgach DU 14' z tym paskudnym ET49 :omg:

Motocykle są wszędzie, patrz dwa razy w lusterka !

sebastian405
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-03, 20:17   

Dokładnie to auto nabyłem od córki właściciela który zmarł i auto przeszło na nią,przebieg auta jest w pełni orginalny poniewaz pani nie ma pojecia o czymkolwiek i na wymiane części jeżdziła do ASO i były pieczątki z przebiegami w książce serwisowej .Początkowo Pani chciała za auto 8 tysiecy ale kupiłem je za 6800 zbijałem na czym sie dało.Moge powiedzieć ze uratowałem to auto ponieważ widziałem jak ona jeżdzi i poprostu niszczy ten samochód sprzęgło to cud ze dalej działa co nie można powiedzieć o zderzaku przednim,przednim prawym błotniku na którym jest szpachla bo w zimie wjechała w coś,i lewym tylnim nadkolu na którym jest także szpachla bo wjechała w cos przy cofaniu i zaraz po tym założyła czujnik parkowania.Przy zakupie najdłużej zastanawiałem sie co zrobic z tylnim nadkolem bo jego sie nie da wymienic tak jak przedniego błotnika (co zrobie na wiosne) i chyba bedzie potrzebna jakiaś wspawka w profesjonalnym zakładzie bo autem zamierzam pojeżdzic długo bo silnik jest w super stanie jak i cała mechanika a sprawdzałem wszystko bardzo dokładnie w dawnym ASO DAEWOO.Podsumowując jestem zadowolony a ta Pani to powinna jeżdzic taczkami albo wózkiem w hipermarkecie.Zdjecia postaram sie wstawic jak najszybciej

arkadius657 auto niestety stoi na tych oryginalnych alu felgach i zastanawiam sie czy jest sens je wymieniać skoro sa proste i wymagaja tylko odnowy i pomalowania na czarny mat. bo bardzo mi sie takie podobają.

kuzniakowski
<^^>

Wysłany: 2010-12-03, 21:47   

sebastian405 napisał/a:
arkadius657 auto niestety stoi na tych oryginalnych alu felgach i zastanawiam sie czy jest sens je wymieniać skoro sa proste i wymagaja tylko odnowy i pomalowania na czarny mat. bo bardzo mi sie takie podobają.

ja bym zmenial felgi od razu,, bo te sa poprostu brzydkie i małe a w macie to juz calkowicie. a do tego maja to nieszczesne ET49 :omg: :.. sam sie przekonasz jak wydasz niepotrzebnie kase :omg: ja proponuje felgi 15-16 cali.. bardziej te 1 i et chociaz 35 to jakos wyglada..bo im wieksze et to bardziej felga schowana w nadkolu :omg:

Linker #2
Reklama

Auto: brak

lukasz
1303 dni byłem z Espero

Auto: Espero GLX '97
Imie: Łukasz
Wysłany: 2010-12-03, 23:08   

Najpierw to przydało by się pokazać jakieś foto, bo tak to ciężko co kolwiek komentować, po za tym że tak jak mówisz trafił Ci się fajny egzemplarz... raz że w wersji sport, a dwa że jeździła nim starsza osoba i ma mało na latane :P

A więc czekamy na foto ;)

Ford Focus mkII 1.6 Tdci GHIA by lukasz <- klik

arkadius657

Auto: Audi A3
Wysłany: 2010-12-04, 16:56   

foto foto, jestem ciekaw co to za sztuka?
jakie wyposażenie? kierownica jest obszyta na czerwono ? :P

Motocykle są wszędzie, patrz dwa razy w lusterka !

campus23
Przyjaciel

Auto: Lanos Sport HB
Wysłany: 2010-12-05, 15:33   

arkadius657, Każdy lanek sport miał czerwona kierownicę i ręczny obszyty skórą. Co do lanka to za wiele nie widać na foto mam nadzieje że będzie służył dzielnie no i miło że w końcu zaczynają się pojawiać sporty na forum. Z mojej strony uprzedzę że nie łatwo dostać coś do sporta (sama wiedza jest ciężka do zdobycia hehe). Zazdroszczę że lanek bardziej zbliżony do europejskich kolegów i będzie mniej problemowy jak mój. Zapytam z ciekawości oryginał korea czy made in POLAND (ale chyba Polacy nie robili sportów ;) ) Z rzeczy które mi się rzuciły to tak :
Czy masz inną poduchę (kolor poduchy pasażera) ?
Czy pęka ci obszycie kierownicy (jak tak to zrób coś z tym bo z doświadczenia wiem że będzie pękać i w innych miejscach na szwach) Konserwuj kiere bo się szybko wyciera - taka rada bo mnie nikt nie podpowiedział i mam problem teraz.
Czy fotele tak wyszły czy są tak za szurane (welur czerwony strasznie ciemno wyszedł na foto dla tego pytam? )
Co do modów:
- Gaz sekwencja - popieram ale porządna sekwencja ja mam u siebie i wiem że warto dopłacić i się nie martwić (jak by coś to pisz podpowiem co i jak bo oczytałem się jak gupi zanim założyłem)
- Zmiana zegarów - oczywiście jestem na tak ale ja polecę tarcze indiglo znacznie ładniej się prezentują niż jakiś tam drukowany biały papier i diody w podświetlaniu (ale wszystko kwestia gustu)
- Alufelgi czarny mat jeśli masz zamiar malować oryginalne odpuść sobie szkoda czasu i pieniędzy lepiej kup jakieś 15" lub maks 16' na lato a te miej jako zimówki (taka moja rada)
- Co do szyb ambitnie piecówki ale zapytam z ciekawości wiesz ile taka impreza kosztuje? (większość których znam zakończyła na folii bo to tańsze rozwiązanie a sprawdza się równie dobrze o ile nie wepchasz tego na przód bo w tedy DR. PAPA.
- Grill jestem całkowicie na tak
- Wygłuszenie i audio - absolutnie konieczna sprawa aby w lanku czegoś sensownie posłuchać
Od mnie co ja bym zmienił:
- mieszek bo jest to koszmarna podróba i ni jak ma się do obszyć w aucie
- obił bym czymś dechę i plastiki bo w lanku to dramat na potęgę
- obniżył zawias (oczywiście z głową )
- wsadził rozpórkę pod machę
- zmienił tarcze i klocki na coś co sprawi ze lanek choć co kolwiek zacznie hamować
- Jeśli nie chcesz zmieniać lamp to wsadził bym jakieś dobre żarówki bo w lanku oświetlenie to tez lekkie nie porozumienie
To tak ode mnie na dobry początek. Gratulacje jeszcze raz że masz coś co jest rzadkie na polskich drogach. Powodzenia w modach i oby lanek toczył się jak najdłużej.

vati
Grupa Małopolska
Pan

Auto: RAV4 JBL Black Edition
Imie: Paweł
Wysłany: 2010-12-05, 16:49   

Ładne te sporty.... zwłaszcza te boczki w drzwiach... <marzyciel>:) Dziwi mnie jeden fakt. Licznik przebiegu ma strasznie nierówno ułożone cyfry.... Może to świadczyć o cofaniu..;/

Poza tym gratuluje wyboru, i ... bezawaryjności życzę ;)

"za duży podpis"

sebastian405
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-05, 21:26   

vati ten licznik strasznie sie własnie poprzestawiał jak przekroczyło 85 tys sam przejechałem nim juz 700 km i auto było badane dokładnie ponadto widział je znajomy mechanik u którego on był teraz i mówił mi ze auto wygląda na tyle i jest w bardzo dobrym stanie mechanicznym,znajomi mi mówia ze wraz ze wzrostem kilometrów on dojdzie tak jak ma byc zreszta zobaczymy...a ponadto mam drugiego lanosa który ma juz 168 i wiem jak wyglada wnetrze takze ten sport raczej nie ma kręconego licznika przynajmniej mam taką nadzieje

campus23 moja czerwona strzała jest produkcji koreańskiej KLATF nawet na podnosniku oryginalnym jest naklejka z krzaczkami.Jest on taki sam jak te w wyprodukowane w Polsce poza lepszym wykończeniem wnetrza mam wersje SE i plastik w sporcie na desce rozdzielczej jest lepszy a to nie tylko moja opinia.Rozpórka dobry pomysł i marzą mi sie bi xenony nawet widziałem na allegro zestawy ale to chyba sobie odpuszcze
Tak kierownica jest lekko uszkodzona co widać na zdjęciu więc musze cos z tym zrobic zeby nie wygladała tak jak w tym lanosie http://otomoto.pl/daewoo-...-C14055689.html
Welur na siedzeniach jest w bardzo dobrym stanie to wina telefonu bo przy użyciu lampy błyskowej było ono cykane bo w garażu ciemno było.
Właśnie temat sekwencji juz wałkuje od tygodnia na różnych forach i wybrałem nastepująca sekwencje reduktor zavoli zeta n wtryski matrix hd344 i elektronika staga 300-4 teraz poszukuje gaziarza jakiegos dobrego żeby mi tego nie zepsuł bo auto z tym silnikiem naprawde fajnie jeżdzi.Prosze napisz jaka masz sekwencje i z jakich podzespołów sie składa bo u Ciebie juz to chodzi i działa,a dla porównania mam drugiego lanosa którego kupiłem juz z gazem 2 generacji i wiem jak auto jest bardzo zmulone.
Pomyśle nad tymi zegarami a co do felg to tak samo mi powiedział kumpel tylko ze ja mam juz opony kupione rok temu nówki letnie 14 takze musze przemyśleć sprawe.Z tego co wiem to kumpel w lexusie ostatnio płacił 680 zł za ściemnianie piecowe jako audio to wrzuce jakies magnaty bez żadnych fajerwerków bo kino mam w domu z wysokiej półki a w samochodzie ma poprostu coś grać w miare dobrze.
Troszeczke sie rozpisałem ja zazdroszcze Ci tych skórzanych foteli raczej bardziej by pasowały do tego auta niz welurowe i tego kolorku czarnego miodzio.Moim zdaniem Panowie z daewoo powinni zamontować jakis silnik 2.0 i by było super

Zarzek
Grupa Lubuska

Auto: Lanos sedan 1,6 580W RMS
Imie: Zarzek
Wysłany: 2010-12-05, 21:54   

campus23 napisał/a:
Zapytam z ciekawości oryginał korea czy made in POLAND (ale chyba Polacy nie robili sportów )

wszystkie 3 drzwiówki były z korei, alu na lato wymień a ori na zime w czerń :D

mój dupowóz --> http://daewooforum.pl/vie...er=asc&start=45

campus23
Przyjaciel

Auto: Lanos Sport HB
Wysłany: 2010-12-05, 23:54   

sebastian405, Co do gazu i zestawu to jak dla mnie nie mam sie do czego przyczepić ja jedynie mam inne wtryski u siebie z racji tego że mój gaziarz pracował na magicjetach takowe mi założył (i hula pięknie) ale w pierwotnej wersji miało być jak u ciebie więc problemu z gazem miał nie będziesz ( o ile ktoś to dobrze poustawia i zamontuje ) bo ja miałem przygodę że regulował mi gaz ktoś w kraku (bo tam przez chwile pracowałem ) a mój gaziarz jest z Zamościa i ten z kraka (spier... ustawienia aż miło) auto jak jeździło przed tak po jego partactwie już nie, więc nie tylko elementy są ważne ale zestrojenie (wiedza gaziarza jest bezcenna) Po powrocie mój pozmieniał w kompie co trzeba i znowu śmigałem bez awaryjnie. Ja polecam także przy montażu nie kaleczyć tylnego zderzaka bo szkoda i ciężko go dostać, zamiast tego wlew gazu zażycz sobie przy wlewie paliwa (ja tak mam i jest pięknie nie ma tej szpetnej klapki od gazu. Minusem takiego rozwiązania jest to że za każdym tankowaniem będziesz musiał dokręcać reduktor ale to mała cena za wygląd) Co do bixenonów to jak już to soczewka (ale i tu możesz liczyć na to że niebieski zapyta skąd to cudo masz w światłach i wyślę cie do przeglądu) Rozpórkę na prawdę polecam całkiem inna jazda. Felgi warto kupić większe nawet jak masz opony (odżałuj i kup bo autko wygląda o niebo lepiej). Co do starych felg jak już byś kupił na lato większe to te stare olej (ja bym nie malował na żadne czarne maty) bo sól i tak w zimie zrobi z nimi co trzeba. Co do audio osobiście polecam hertza (o niebo lepiej graja niż Magnat) no i koniecznie wygłusz drzwi bo co byś tam nie włożył to i tak będzie klapa (tak na przyszłość jeśli masz coś wkładać szykuj się na hocki klocki w tym aucie standardowo nie podchodzi pierścień pod 16cm głośnik nawet nie masz co próbować przerabiałem to. Ja zleciłem wykonanie pierścieni firmie która wycinała oryginalne maskownice i montowała tam mdf-owe dokładki pod 16cm. Bez przeróbek w maskownicach maks 13cm głośnik i to z płaskim magnesem jedynie podchodzi)
Ps. Aż żal że korea nie dała 2 litrowca które posiadała w swojej ofercie. bo te nasze sporty to trochę takie z nazwy (trochę spoilerów trochę w środku ekscytacji) a poza tym to ten sam lani :beczy: jak to mój znajomy mówi "przerost treści nad formą" :lol: Ale i tak są piękne nasz sporty!!!

Kaktus2907
Grupa Śląska
jaskiniowiec ;)

Auto: Golf IV 1.9 TDI
Imie: Kasia
Wysłany: 2010-12-06, 00:06   

ladne ladne :)) fotek wiecej dawaj :D
czemu auto nie bedzie dlugo jezdzone?

kuzniakowski
<^^>

Wysłany: 2010-12-06, 08:16   

campus23 napisał/a:
- Alufelgi czarny mat jeśli masz zamiar malować oryginalne odpuść sobie szkoda czasu i pieniędzy lepiej kup jakieś 15" lub maks 16' na lato a te miej jako zimówki (taka moja rada)
:piwo:
pisalem juz wczesniej o tym.. i dokładnie tak te felgi na zime. i kup wieksze alu. i co do czarnego tez bym sie zastanawial bo do czerwonego czarny :myśli: moze lepiej białe albo normalne ladne srebrne? :piwo:

[ Dodano: 2010-12-06, 08:18 ]
sebastian405 napisał/a:
ja mam juz opony kupione rok temu nówki letnie 14 takze musze przemyśleć sprawe.
z tym to nie ma problemu wystaw gdzies na sprzedaz te 14. za ta kase kupisz nowe zimowe na te felgi a wiosna pomyslisz nad ladnym alu na lato ;)

sebastian405
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-14, 17:28   

Panowie jestem zmuszony rozstać sie z tym autem :beczy: ponieważ straciłem prace i nie mam poprostu pieniedzy na życie.Auto jest w bardzo dobrym stanie technicznym wszystko działa sam wymieniłem rozrząd,przewody hamulcowe na miedziane auto posiada całoroczne opony zimowe które maja rok(mam paragon). Jeśli ktoś jest zainteresowany kupnem prosze o kontakt udziele wszelkich informacji

Odpowiedz do tematu