Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.
W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.
Wysłany: 2010-12-27, 23:49 [Lanos] Jaka mata do wygłuszenia i jej przykłady??
siemka wszystkim kolesiom :] Szykuje się do wygłuszana drzwi. Z czego wiem najlepiej i najtaniej wychodzi to z zastosowaniem maty dekarskiej z powłoką aluminiową. Prosiłbym was o podanie jakiegoś przykładowego linku lub ewentualnie info gdzie owakie maty można nabyć w sensownej cenie. Po wpisaniu w allegro słów "mata dekarska" nbie wyskakuje kompletnie lic. nie za bardzo wiem o jakie maty chodzi. Wszelka pomoc mile widziana?? ;] Pozdrowionka
kolego dzięki za poradę. Co do twoich linków to większość czytałem. Bardziej liczę na jakiś link z allegro. Chce mieć wizualne porównanie jak to mniej więcej wygląda. Pytanie dodatkowe. Maty te sprzedawane są na metry czy w rolkach. Ewentualnie jakiej wielkości? Czy występują jakieś grubości tych mat?
Kolego linki które podałeś dotyczą niejako tylko profesjonalnych mat wygłuszających z przeznaczeniem do samochodu i nie tylko. Chodziło mi o linki ukazujące typową mate dekarską stosowaną przez dekarzy. Proszę o linki. Pozdrawiam
Linker #2 Reklama
Auto: brak
Gość
Wysłany: 2010-12-28, 15:55
Allegro0905 napisał/a:
Kolego linki które podałeś dotyczą niejako tylko profesjonalnych mat wygłuszających z przeznaczeniem do samochodu i nie tylko. Chodziło mi o linki ukazujące typową mate dekarską stosowaną przez dekarzy. Proszę o linki. Pozdrawiam
To wreście mata nadaje się do wygłuszania czy nie?
michanio91 elektronik
Auto: Lanos SX
Imie: Michał Pomógł: 62 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Sty 2010 Posty: 2772 Skąd: Osiek / Oświęcim
Wysłany: 2010-12-30, 20:41
Teoretycznie tak , praktycznie nie
Własności dobre i dobrze się ją kładzie.
Ja miałem , kleiłem w lecie , wszystko spłynęło i się odklejało ...Szybki pokleiło itp
Niektórym podobno trzyma dobrze. Wyprzedzając pytanie innych userów, tak wyczyściłem wszystko rozpucholem wcześniej
Doszedłem do wniosku że skoro dobre maty kosztują " fortunę " , to wole obciąć przód filtrem i nie wytłumiać ich po prostu. niej problemu , gra w porządku A od basu mam suba.
Wejdź sobie na jakieś forum i zapytaj o dekarską , dowiesz się całej prawdy
za duży obrazek w podpisie .
Allegro0905 [Usunięty]
Wysłany: 2010-12-31, 16:35
Czyli sugerujesz że dekarska to z jednej strony dobry patent jednak z drugiej mogą z nią być poważne problemy?? Hm... Więc jaka jest twoja propozycja dla wygłuszenia. Osobiście zastanawiałem się nad mata dekarska po całości wnętrza. Podłoga, sufit, drzwi, słupki itd itd.... Totalnie wszystko + dodatkowo matę bitumiczną ze specjalnym filcem na podłogę i dach. Link podał kolega wyżej. Co wy na to??
dekarska to jest taśma a mata do wygłuszania to co innego tzn są prawdopodobnie z jednego materiału (napewno bardzo podobnego), taśme się lepiej ułada ale maty mają lepsze właściwości tłumiące mam u siebie w aucie wygłuszane elementy i tym i tym więc mogę porównać. Swoją drogą nie wiem jak musiało się nagrzać auto żeby spłynęło, u mnie jeździ 3 lata i zero problemów. Nakładane było na odtłuszczone blachy zwykłą dyktą i podgrzewane suszarką do włosów
Auto: Lanos SX
Imie: Michał Pomógł: 62 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Sty 2010 Posty: 2772 Skąd: Osiek / Oświęcim
Wysłany: 2011-01-01, 20:36
Zarzek napisał/a:
dekarska to jest taśma a mata do wygłuszania to co innego tzn są prawdopodobnie z jednego materiału (napewno bardzo podobnego), taśme się lepiej ułada ale maty mają lepsze właściwości tłumiące mam u siebie w aucie wygłuszane elementy i tym i tym więc mogę porównać. Swoją drogą nie wiem jak musiało się nagrzać auto żeby spłynęło, u mnie jeździ 3 lata i zero problemów. Nakładane było na odtłuszczone blachy zwykłą dyktą i podgrzewane suszarką do włosów
A czy na taśmę dekarską można jeszcze nakleić maty APP? I wszystkie połączenia autobitem pomalować. Tak mam w planach na wiosnę. Tylko zastanawiam się czy mi nie popłynie to wszystko w lato Taśmę naklejałem późną jesienią, to nie wiem jak się będzie zachowywać w upały.
campus23 Przyjaciel
Auto: Lanos Sport HB Pomógł: 23 razy Dołączył: 08 Gru 2008 Posty: 1400
Wysłany: 2011-01-02, 21:21
evil05k, Jak masz dekarke i ciemny samochód to przy upalnym lecie popłynie na 100% no chyba że będziesz cały czas unikał słoneczka i postoju na nim, bo inaczej będzie z dekarki jedynie piękna masa o konsystencji czekolady.