Gdzies Ziemniak wklejal linka, ze gosc mial wlasnie tak zrobiony dolot tylko spod puszki byl wyciety, a w dziurze nadkola z kartonu zrobiony dolot aby powietrze bylo lepiej zaciagane.
VW Vento 1.9TDI 1Z++ I close my eyes, only for a moment, and the moment's gone
Auto: Lanos 1.5 16V SE
Imie: Tomek Pomógł: 36 razy Wiek: 20 Posty: 3342 Skąd: Pajęczno (EPJ)
Wysłany: 2008-06-04, 23:42
Wyjąłem cały stary filtr, ale gdzieś czytałem, że jak taki nieobudowany to gorące powietrze z silnika łapie, a to niezbyt dobrze. No i pukał o nadkole, co mnie wkurzało. Zasysa powietrze nie muli go na wysokich ani na niskich obrotach przy LPG i przy benzynie.
Auto: 1/2 Jaszczomba i 1/10 Nexii ;-)
Imie: Maciek Pomógł: 85 razy Wiek: 27 Posty: 5100 Skąd: Białystok
Wysłany: 2008-06-05, 01:03
Tak, tylko ze ziemniak pisal ze bez stozka ma byc <sprawdzone lopatologicznie przy w miare seryjnym silniku>. Krotko w temacie: wycinasz dolna czesc puszki lub nawiercasz w odpowiedni sposob, kupujesz zamiast zasranego stozka wkladke K&N na przyklad i jest si senioritka http://www.tomstickland.c...engine.htm#air1
POMIARY NA HAMOWNI PRZENOŚNEJ W BIAŁYMSTOKU <607477749, c. 50PLN>, SWAPY, MODYFIKACJE ZAWIESZEŃ ETC ...
ziemniak, teeeej. Wiem co zrobie Mam taki otwor w puszce ale moja obudowa jest za duza i nie miesci sie calkowicie w nadkole. Troche przeszkadza waz z termostatu i obudowa rozrzadu i otwor puszki nei jest idealnie nad otworem w nadkolu. Wezme od spodu wytne dziure i tym sposobem bedzie wieksza powierzchnia do zasysania powietrza od dolu Moja puszka ma jeszcze dolot z przodu puszki.
Chodzilo mi o wyciecie wiekszego otworu w dole puszki a nie w nadkolu A tak w ogole to ja w nadkolu gdzie powinien byc otwor mialem zgrzany kawalek okraglej blaszki. Bo diesel nei mial filtra w puszce tylko w kolektorze. Jak zmienilem kolektor to i puszke trzeba bylo dodac. Mlotek, majzel i blaszka odpadla robiac idealny kolisty otwor.
Auto: DAEWOO LANOS TURBO/NITRO
Imie: Piotr Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Posty: 158 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-06-05, 18:41
nic nie rżnij tylko wytnij w dolnej części puszki ( z przodu) otwór i przy pomocy spirorury doprowadź zza atrapy powietrze. Jaby się udało tak ułożyć pokrywę puszki aby zamknęła się ona ze stożkiem w środku to mogło by być cool ;-)