X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

POMOC dla kolegi Mawerix!

Proszę choć zapoznajcie się z tematem aby wesprzeć kolegę jak tylko możemy!!!

POMOC

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO

[Lanos] Czym odtluscic szyby przednie i wycieraczki ?

Autor Wiadomość
superman

Auto: lanos 1,5 16V
Imie: Tomek
Wysłany: 2008-10-04, 10:37   [Lanos] Czym odtluscic szyby przednie i wycieraczki ?

Witam
Czym moge odtluscic szyby przednie i wycieraczki? Moge do tego celu uzyc rozpuszczalnika (rozcienczalnik) takiego jaki stosuje sie do farb?

Linker #1
Reklama

Auto: brak
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

profil skasowany
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-04, 13:23   

superman napisał/a:
Moge do tego celu uzyc rozpuszczalnika (rozcienczalnik) takiego jaki stosuje sie do farb?

NIE! :nono:

Są takie sciereczki w marketach za pare groszy. Można też zrobić to denaturatem ;) Ale na pewno nie rozpuszczalnikiem :nono:

Ciro
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-05, 09:48   

Mam propozycję aby umyć szybę benzyną ekstrakcyjną a następnie pianką do szyb bo wymaga mniej polerowania. wycieraczki natomiast wymienić.

olicz_1

Auto: Lanos sx 1,6 klima,gaz
Imie: Tomuś
Wysłany: 2008-10-14, 18:07   

Pasta do szyb i wycieraczek SONAX.Droga ale dobra.Używam jej od czasu do czasu i uważam, że jest rewelacyjna.Wcześniej próbowałem acetonem, benzyną ekstr. i różnymi innymi preparatami i nic.Sonaź załatwił sprawę tłustych szyb i wycieraczek.

Żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce.

pskarga
podwójnie zDaewoo'wany

Auto: 98'Nubia 1.6 SX, 99'Lega 2.0 CDX DeLux
Imie: Wojtek
Wysłany: 2008-10-20, 21:51   

olicz_1 napisał/a:
Pasta do szyb i wycieraczek SONAX

O, ciekawe. Pędem nabędę. Ja też miałem kłopot - po zakupie Legi nie mogłem doczyścić przedniej szyby od środka. Ani aceton, ani nitro, ani spirytus, ani detergenty. W końcu pomogła... dość przypadkowo na stacji BP nabyta w napadzie ostatniej nadziei jakaś pianka "polecana przez Martynę Wojciechowską" na opakowaniu. I kurcze - jak ręką odjął, tego potrzebowała moja szyba :lol:

Oglądałem te Sonaxy w necie - sprecyzuj proszę, czy chodzi o "płyn do szyb i reflektorów" czy o "politurę do czyszczenia" ?

Linker #2
Reklama

Auto: brak